Coord3 – a CMM ipar igazi úttörői

A több, mint 40 évtizedes múlttal rendelkező Coord3 mára a világ egyik legnagyobb koordináta mérőgép (CMM) beszállítójának számít, amely piacon pontosságuknak, rugalmasságuknak és folyamatos fejlesztéseiknek köszönhetik térhódításukat. Saját fejlesztésű szoftvereik, a mérőgépek felépítését, felszereltségét érintő újításaik korszakalkotónak számítanak, így nem meglepő, hogy a vállalat mára világszerte több, mint 5000 telepített mérőgéppel, illetve amerikai, kínai és indiai leányvállalatokkal büszkélkedhet.

Röviden a cégről

A Coord3 1973-ban, jelölőgépek gyártásával kezdte meg működését, mellyel főként az autóipari igényeket akarta kiszolgálni. Néhány évvel később már több, mint 400 ilyen gépet telepítettek, így rövidesen a mérőgépek egyik első számú beszállítójává váltak az olasz piacon. A ’80-as évek végén bővítették kínálatukat, így gépeiket már hídszerkezetes, portálos és horizontál-karos kialakításban is gyártották. Sikereiknek hála, 1995-től a nemzetközi piacon is jelen vannak, az iparnak minden olyan területén, ahol a mikron-pontosságú méréseknek kulcsfontosságuk van.

Coord3_article

A olasz cég globális jelenlétét jelzi például a cég 2004-ben bejelentett együttműködése a ZEISS-el, mely együttműködés mind a mai napig fennáll, eredményeként a COORD3 a ZEISS hídszerkezetes koordináta mérőgépeinek beszállítóivá vált. Ezen együttműködés eredménye például egy, a mai napig rekordméretű – 20m x 5m x 3m méréstartományú koordináta mérőgép megépítése, melyet 2013-ban adtak át egy repülőgép-ipari gyártónak.

Coord3-Gantry-CMM

Vagy 2007-es csatlakozásuk a Metris Group-hoz, ami akkorra a világ egyik legnagyobb, csúcstechnológiás metrológiai eszköz beszállítójának számított, 2009-es felvásárlásának következtében pedig a Coord3 a Nikon koordináta mérőgép ellátójává vált. Többek között ezeket a sikereket koronázza,hogy a céget 2015-ben felvásárolta a Michigan állambeli Perceptron, a fejlett metrológiai technológiák és megoldások világelső beszállítója.

Coord3 és a CMM jövője

A Coord3 néhány éve bemutatta a TouchDMIS-t, a világ első, teljes mértékben érintés-vezérelt CMM szoftverét, melyet saját maguk fejlesztettek ki egy cseh céggel. A program kezelése néhány órányi gyakorlással elsajátítható, minimális felhasználói beavatkozást igényel és számtalan időtakarékos funkcióval van felszerelve. Gazdag grafikus felülete minden műveletet megjelenít a végrehajtás előtt, kizárva így a felhasználói hibákat. A mért adatokról, a szoftver segítségével egy érintéssel jelentést is készíthetünk, analitikus, grafikai, vagy egyedi tervrajzos prezentációban. A TouchDMIS egyaránt használható manuális és CNC koordináta mérőgépek kezeléséhez.

A cég a közeljövőben tervezi a lézerszkennerek teljes integrációját. A jelenleg piacon kapható lézerszkennerek drágák, és nem elég pontosak. A tulajdonos PERCEPTRON-nak köszönhetően viszont most lehetőség nyílt arra, hogy a jövőben a PERCEPTRON lézerszkennerek – melyek fejlesztésében a PERCEPTRON Inc. jelenleg is a világ élvonalába tartozik – a mérőgépek alapfelszereltségévé váljanak költséghatékony és nagy pontosságú megoldásként.

A vállalat versenyképességét a mérőgépek gyártásában nemcsak a cáfolhatatlan tehetség adja, hanem a rugalmasság, a meghibásodásokra adott gyors válaszidő, illetve a precizitás iránti szenvedély.

További információ

A Perceptron termékeinek hazai forgalmazója, a Lamatec Méréstechnika Kft. honlapján.

Kapcsolattartó:
Máté László
Tel.: +36-70/312-47-41
E-mail: info@lamatec.hu

A Coord3 hivatalos honlapján. és a Perceptron hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]