Hatékony ipari légtisztító berendezések a REVEN kínálatában

A Rentschler Reven GmbH hosszú évtizedek során az ipari légtisztító berendezések specialistájává vált. Termékeik a legmodernebb technológiákat képviselik, az élelmiszeripar mellett elsősorban a fémmegmunkálás területére, forgácsoló és fröccsöntő üzemek számára fejlesztik szűrőberendezéseiket. 

Reven_xCyclon_cikk1

Az ipari légtisztító berendezések ritkán kerülnek középpontba, mégis számos iparágban fontos szerepet játszanak. Az ilyen eszközök sokszor papírból, üvegszálból, fémszövetből készült szűrőket alkalmaznak, azonban ezeknek általában magasak a fenntartási költségei, gyakori cserére és karbantartásra van szükség a hatékony alkalmazásukhoz. A REVEN által kifejlesztett X-CYCLON azonban a különlegesen kialakított profilok közt kialakuló légörvényeket használja ki a termelési folyamatok során keletkező, általában 10 mikron alatti szennyező részecskék eltávolítására.

A REVEN az elsők között volt, akik áramlástani optimalizálással és szimulációval képesek voltak a szűrőelemeken keresztül áramló levegőt erős örvénylésre kényszeríteni, ezzel egy új légtisztító mechanizmust kifejleszteni. A négylépcsős tisztítási folyamat során a beáramló levegő felgyorsul, majd a különleges kialakítású profilok felülete közt légörvények alakulnak ki. Az aeroszolok lecsapódnak a szűrőelemek falára, majd az örvények egymással történő ütközése további részecskék kiválását idézi elő. Az X-CYCLONE egyik nagy előnye, hogy a szennyeződések a profilok falán összegyűlnek, majd lefolynak, így a szűrőelemek cseréje nem szükséges.

Reven_xCyclon_cikk3

Az X-CYCLONE mechanikus szűrőrendszer legújabb fejlesztései, avagy miért szállnak olyan messzire a golflabdák?

Amikor a golflabda repülni kezd, a labda elejét éri a legnagyobb erőhatás, itt mérhető a legnagyobb nyomásérték. A labda felületén található apró bemélyedések azonban nyomáskompenzációt tesznek lehetővé a labda eleje és hátulja között, így csökkentik az ellenállást és lehetővé teszik, hogy a sima felszínű labdákhoz képest sokkal nagyobb távot tegyen meg a labda. A REVEN szakemberei ezt a jelenséget használták ki szűrőrendszerük továbbfejlesztésekor.

Reven_xCyclon_cikk2A golflabdához hasonlóan mélyedéseket alakítanak ki a légszűrő elemeinek felületén, ami elősegíti a légáramlás optimalizálását és növeli a szennyező részecskék eltávolításának hatékonyságát. Az X-CYCLONE profiljainak felülete közt áramló levegőben ennek köszönhetően gyorsabb örvények keletkeznek, mindezt nyomásveszteség nélkül, így a részecskék eltávolítása hatékonyabb lehet.

Karbantartás és élettartam

Minden RXZ elem két külön profil szintből áll, melyek a keret eltávolítása után teljes mértékben eltávolíthatók. A karbantartási szükségletek így egy egyszerű nagynyomású tisztítóval vagy ipari mosógéppel végzett tisztítási műveltre korlátozódnak. A tisztítást minden alkalommal el kell végezni, amikor a nyomásmérőn az érték meghaladja a Pmax jelzést. A REVEN teljes élettartamra szóló garanciát vállal minden X-CYCLONE profilra és az alapelemekre.

ForrásREVEN

További információ

A Reven hivatalos honlapján.
A Reven hazai forgalmazója, a Rolatast honlapján.

 

Megosztás
[
    ]