Barabás Mérnökiroda – hatékony tervezés Siemens Solid Edge rendszerrel

A klasszikus tervezői eszközök használata mára egyre több nehézséget hord magában, helyüket felváltották a korszerű szoftverrendszerek, melyekkel a 3D-s tervezés, modellezés is könnyen megvalósítható. A tervezői munkát végző cégek mára kivétel nélkül ilyen programokat használnak, és ez nincs máshogy a Barabás Mérnökiroda Kft-nél sem.

Ceruzáikat és rajztábláikat már ők is elektronikus eszközökre cserélték, a kellő piaci vizsgálatok után pedig a Siemens Solid Edge rendszert vezették be. A fejlesztés nem csak a gyorsabb, előreláthatóbb tervezést tette lehetővé, a családi vállalkozás azóta magabiztosabban ül le Ügyfeleivel a műszaki konzultációkra, előzetes bemutatókra.

A Barabás Mérnökiroda Kft-t 1992-ben, családi vállalkozásként indult. Az alapító fivérek – István és György – több évtizedes tapasztalattal rendelkeztek a tervezés és kivitelezés területén, emellett széles körű ismereteket szereztek a hidraulikus és pneumatikus rendszertechnikában is. Kézen fekvő volt hát, hogy célgép kivitelező tevékenységi körben indítsák el vállalkozásukat.

Fő profiljuk az egyedi, “kulcsra kész” megoldások, célgépek építése teljesen egyedi feladatok megoldására, hidraulikus, pneumatikus rendszerek tervezése és gyártása, de foglalkoznak hidraulika elemek kereskedelmével, karbantartással és javítással is. A piacon felmerülő igények kielégítése érdekében 1.000 m2-es üzemet nyitottak vecsési irodájuk mellett. Kitartó munkájuknak és megrendeléseiknek köszönhetően pedig hamar stabil növekedési pályára álltak, így a hazai megrendelők mellett ma már szállítanak Ausztriába, Németországba, Kínába, Ausztráliába és még számos külföldi országba is.

Barabas_article2

A cég az egyszerűbb gépektől a komplex berendezésekig képes a piacon megjelenni. Az évek során kiépített megbízható alvállalkozói rendszernek köszönhetően még a nagy kihívást jelentő megrendelések sem jelentenek gondot. Vállalati stratégiájukban elsődleges szerepe van az ügyféli elégedettségnek, ennek érdekében folyamatos konzultáció során alakítják ki a megrendelőnek leginkább megfelelő konstrukciót. Mindehhez azonban – a több éves tervezői tapasztalat mellett – szükség van a megfelelő szoftveres háttérre.

A Barabás Mérnökiroda Kft-nél használt Siemens Solid Edge tervezői szoftver – melyeket az alap tervezéshez és szimulációkhoz használnak – a fenti célt hivatott megvalósítani. A Barabás Mérnökiroda több éves elégedettsége mind a programmal, mind annak támogatói hátterével, mély együttműködést hozott létre az Enterprise Group magas színvonalú szolgáltatást biztosító szakértőivel.

További információ:

Az Enterprise Group hivatalos honlapján.

A Barnabás Mérnökiroda Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]