CAD-Terv Mérnöki Kft. az Ipar Napjain – Teljes körű fejlesztési szolgáltatások egy kézből

A CAD-Terv Mérnöki Kft. a 20 éves fennállása alatt elért növekedés és fejlődés eredményeképpen, több mint 200 elégedett ügyféllel és 1500 sikeres projekttel a háta mögött, egy kézből kínál megoldásokat a teljes termékfejlesztési folyamatra. A CAD-Terv munkatársai az Ipar Napjai 2016 kiállításon számoltak be tevékenységeikről.

2015_05_24-28-IN_CAD-Terv_02A magyarországi CAD/CAM/CAE piac professzionális szolgáltatójaként 4 csoport szoros együttműködésével a teljes gyártási folyamat során felmerülő problémákra megoldást és professzionális támogatást tudnak nyújtani. Az általuk nyújtott szolgáltatások 4 fő csoportra, a mérnöki szolgáltatások, a 3DEXPERIENCE platform, azaz teljes körű PLM szolgáltatás, a szimulációs, valamint az ECAD/MCAD megoldásokra oszthatók.

Mérnöki szolgáltatások

A CAD-Terv mérnöki szolgáltatásai a gépészet különböző területeit érintő tervezési folyamatokat, például géptervezési, szerszámtervezési, valamint a kész termék gyártásához szükséges egyéb konstrukciós feladatokat, például a prototípusgyártást fedik le.

2015_05_24-28-IN_CAD-Terv_05Ügyfeleik többsége 4 fő ipari ágazat, az autóipar, szállítmányozás; az ipari berendezések, célgépek; légi- hadi- illetve űripar; és a fogyasztási cikkek, felhasználói termékek iparának képviselői közül kerül ki, melyek mindegyike komoly tervezői munkát és nagy precizitást igényel.

A Mérnöki szolgáltatásokon belül létrehozott szimulációs csoport elindítása hatalmas lépést jelent a vállalat számára, hiszen ezentúl az olyan projektek elvégzésére is képesek, ahol a szimulációs folyamatok kulcsfontosságú szerepet játszanak.  Az ilyen jellegű feladatok egyre nagyobb mértékben elterjednek a piacon, így a csoport elindításával a vállalat további fejlődését támogatják. „Jelenleg is 3 olyan kiemelt projektben veszünk részt, amelyeket az Európai Űrügynökség indított,” tette hozzá Németh Péter, mérnökség vezető.

Szimulációs megoldások

2015_05_24-28-IN_CAD-Terv_08Ahogy a modern iparban egyre nagyobb szerepet kapnak a digitális technológiák, világszerte egyre több olyan ipari trend jelenik meg, melyek egy-egy tervezési és szimulációs folyamat alkalmazását szorgalmazza. A véges-elemes szimuláció is napról napra nagyobb népszerűségnek örvend a nemzetközi piacon, hiszen költség- és időmegtakarítást tesz lehetővé olyan szimulációs eljárások elvégzésével, mint például a kifáradásvizsgálat, paraméter-optimálás, vagy topológia-optimálás.

A technológia egy további nagy előnye, hogy nemcsak a termék tervezéséhez, hanem magához a gyártási folyamathoz is hatékonyan használható. Éppen ezért a CAD-Terv biztosítja a lehetőséget ügyfelei számára, hogy termékeikkel ezeket a folyamatokat is elvégezzék.

3DEXPERIENCE

A 3DEXPERIENCE megoldások közös platform biztosításával támogatják a különböző részlegek folyamatainak egységességét. Ezeket a Dassault Systèmes jól ismert tervezési megoldásaival kiegészítve egy olyan vállalatirányítási rendszert kapunk, melyben a mérnökök, az értékesítők és a projektvezetők is megkaphatják a mindennapi feladatok ellátásához szükséges eszközkészletet.

ECAD/MCAD

2015_05_24-28-IN_CAD-Terv_07„Az ECAD/MCAD megoldásokkal hidat építünk a gépészet és az elektronika közé,” mondta Fülöp Attila értékesítő. Ezek a megoldások kétirányú kommunikációt tesznek lehetővé, azonban a mérnököknek nem szükséges elhagyniuk az általuk megszokott fejlesztői környezetet, ezzel nagy mértékben optimalizálva az információcserét a rendszerek között. A CAD-Terv szolgáltatásai közé tartozik továbbá az elektronikai fejlesztések során nyújtott, személyre szabott szakmai támogatás.

A piaci igények folyamatos figyelésével a CAD-Terv minden esetben a tényleges igények alapján alakította ki fejlődési stratégiáit, tudatosan bővítette szolgáltatásainak választékát, így folyamatos fejlődést érhetett el az elmúlt két évtizedben. „Cégcsoportunk célja, hogy ha leendő ügyfeleiknél, partnereiknél felmerül egy fejlesztési feladat, akkor a CAD-Terv cégcsoport neve elsőként merüljön föl, hiszen mi egy kézből kínálunk megoldásokat a teljes fejlesztési folyamatra,” tette hozzá Nadj István, a CAD-Terv Mérnöki Kft. ügyvezető igazgatója.

További információ

A CAD-Terv Mérnöki Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]