Huszár Kft. – Bérgyártástól az egyedi gépgyártásig

A Huszár Kft. 1990-ben alakult, kisméretű vállalkozásként kezdte pályafutását. Eleinte 2 hagyományos szerszámgéppel folytatták termelésüket, főleg bérmunkákat vállaltak. Több mint húsz évvel később, napjainkra egy folyamatosan fejlődő, széleskörű és minőségi szolgáltatásokat nyújtó céggé nőtték ki magukat.

Folyamatos fejlődés

A kezdeti esztergától és marógéptől mára eljutottak a fejlett CNC megmunkáló központokig és esztergákig. A bérgyártás folyamatosan bővült készülék- és szerszámgyártással, egészen napjainkig, hiszen már célgép és egyedi géptervezéssel és -gyártással is biztosítják piaci helyzetüket. Eleinte kisméretű alkatrészeket gyártottak, de a folyamatos fejlődés szellemében gépparkjukat fokozatosan bővítették is. A gépek számának növekedése mellett a gépek minősége is folyamatosan javult.

A fejlett CNC szerszámgépek közül kiemelkedő a 2200 x 2250 x 800 mm-es mozgástartományú megmunkáló központjuk, az 1500-as körasztallal rendelkező szimultán 5 tengelyes megmunkáló központjuk, valamint az   400 x 2100-as tengely megmunkálására is alkalmas x, y, z tengelyes eszterga. Gépparkjukban megtalálhatóak a szikraforgácsoló szerszámgépek is a kivételesen pontos szerszám- és készülékgyártáshoz. Két modern, hajtott szerszámos, szinkron C-tengelyes eszterga központjukkal bonyolult kialakítású, összetett geometriájú alkatrészek nagy sorozatú gyártása sem okoz gondod.

Emberközpontúság

A cég nemcsak a technológiai fejlődésre fordított és fordít nagy hangsúlyt, de alkalmazottaik szakmai tudásának fejlesztésére és munkakörülményeik folyamatos javítására is. 1997-től kezdve saját csarnokukban végzik tevékenységüket. A kis vállalkozás mára 35 főt foglalkoztató céggé nőtte ki magát, mégis következetesen ügyeltek arra, hogy megőrizzék a cég családias jellegét. A cég munkáját jelenleg is az ügyvezető családjának tagjai segítik és erősítik.

A folyamatos fejlődés elengedhetetlen eleme a jövőbe tekintés: a cég folyamatosan támogatta, és támogatni is fogja a hazai szakemberképzést. Alkalmazottaik és szakembereik számára mindig igyekeztek piaci és munkáltatói viszonylatokban mindent biztosítani a kulturált és minőségi munkavégzéshez. Humánus és emberközpontú munkamoráljukat mi sem tükrözi jobban, mint a környezettudatos munkavégzésük. Teljes körű hulladék-újrahasznosítási programjukkal, parkosított telephelyükkel és napkollektoros fűtési rendszerükkel nemcsak az embert, de az embert körülvevő környezetet is védik.

Szolgáltatások minősége

A folyamatos fejlődés eredményeként a bérgyártás egyedi alkatrész-, majd gépgyártással bővült. A gyártás mellet jelentős hangsúlyt kapott az idő folyamán a tervezés, a 35 fős alkalmazotti körből 5 tervező mérnök segíti a cég ezen profilját. Az ügyfelek egy kézből kaphatnak meg mindent: a tervezéstől kezdve a gyártáson át, széles technológiai és technikai palettával tudja ügyfeleit kiszolgálni a Huszár Kft.

Partnereiket mind egy-két darabos megrendelésekkel, mind pedig nagyszériás alkatrészgyártással is ki tudják szolgálni. Erősségük, hogy a tervezés és a gyártás egy helyen történik, így a tényleges kivitelezési költség jelentősen csökkenthető. Profiljukkal főleg hegesztő készülékek, felfogó-rögzítő készülékek, fröccsöntő szerszám elemek, ezen kívül kivágó- és hajlítószerszámok, ellenőrző készülékek, egyedi célgépek tervezésére koncentrálnak.

Szakmai tapasztalatuk és kompetenciájuk széles tartományt fed le: hegesztés – készülékgyártás elengedhetetlen kelléke -, szerszámgyártás – a gépi forgácsolás egyik legösszetettebb területe -, valamint precíziós forgácsolás. Szolgáltatásiak minőségét jól tükrözi a 2004-ben megszerzett ISO 9001:2001 minősítés. Munkáikra, saját tervezésű szerkezeteikre és gépeikre garanciát vállalnak, gyártást követően tesztelik a berendezéseket, kérés esetén műbizonylatot is kiadnak, a gyártás-szerelés-átadás végeztével pedig teljes körű támogatást biztosítanak ügyfeleik részére.

Kis alkatrésztől a nagy méretekig, egy darabos megrendeléstől a széria munkákig, sorozatgyártástól az egyedi tervezésig segítik és támogatják ügyfeleiket a Huszár Kft. munkatársai. A folyamatos technikai-technológiai fejlődés mellett különös figyelmet fordítanak az emberközpontúságra és a környezet védelmére. Ez a jelentős mértékű fejlődés – mind minőségben, mind mennyiségben – biztosította a Huszár Kft. számára az ügyfeleinek megelégedettségét és elismerését.

További információ

A Huszár Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]