Gazdaságos megmunkálás a DHF szármaróinak második generációjával

A tömör keményfém szármarók fejlesztésére szakosodott tajvani DHF Precision Tool Co., Ltd. bemutatta cserélhető szerszámainak második generációját. Az innovatív szerszámokkal most még gazdaságosabban végezhető el a megmunkálási folyamatok széles választéka. A cserélhető fejű marórendszer keményfém hengeres, aláköszörült és kúpos szárakat, valamint simító és nagyoló sarkos, tórusz, gömbvégű, élletörő és menetmaró fejeket tartalmaz.

bartools_cikk1A cserélhető fejű szármaró termékcsalád első generációjának kifejlesztésekor az alapanyag-felhasználás optimalizálása volt az elsődleges cél. Ezen fejlesztéseknek köszönhetően a gyártási költségek mellett a megmunkálások környezetszennyező hatását is jelentősen csökkentették. A második generáció szerszámai és szerszámtartó szárai most sokkal nagyobb merevséget, ezáltal kiváló teljesítményt és hosszabb élettartamot biztosítanak a megmunkálási folyamatok során. A DHF hatékony szármaró rendszere sokoldalúságával és megbízhatóságával teszi gazdaságosabbá a felhasználók gyártási folyamatait.

A marófejek és tömör keményfém szárak különleges kialakítása egyszerűbbé, gyorsabbá és stabilabbá teszi a fejek rögzítését. A szerszám merevségét a 3 bekezdéses menet garantálja a megmunkálás során, ami rendkívül pontos illeszkedést tesz lehetővé a marófejek és a szár között. A menetek különleges kialakításának köszönhetően a csatlakozó elemek felületei közt fellépő terhelés nagyobb menetszámon oszlik meg, ezáltal nagyobb erőhatásoknak is ellenáll. Ez a tulajdonság teszi lehetővé, hogy a megmunkálás során akár 0,008 mm-es pontosság is elérhető legyen.

bartools_cikk2A DHF új szármaróival jelentősen lerövidíthetők a ciklusidők, amellyel a felhasználók költségei is csökkenthetők. A tömör keményfém szárak és marófejek kombinációja nagy fogásmélységek esetén is kiváló merevséget biztosít. A gyors és egyszerű szerszámcsere felgyorsítja a termelést ezáltal hozzájárul a további költségcsökkentéshez. A speciális kialakítás mellett az új bevonat is nagymértékben növeli a szerszámok hatékonyságát, a DHF újdonságaival akár HRC62-es keménységű anyagok is megmunkálhatók. A költséghatékony rendszer egyik nagy előnye, hogy egyetlen szárral számos marófej használható. Szerszámkopás után csak a marófejet kell kicserélni, ezért nagyobb átmérőkben lényegesen költséghatékonyabb a hosszú monoblokk marókkal szemben.

A szárak hossza 60-300 mm között, míg a fejek átmérője 8-32 mm között változik, így minden megmunkáláshoz választható ideális kombináció.

Az elérhető szárak és fejek széles választékával a DHF számos iparág megmunkálási folyamataihoz nyújt kiváló megoldást. A helyesen megválasztott hosszabbítással az egyedi folyamatok is könnyedén elvégezhetők. Egyedül arra érdemes odafigyelni, hogy a javasolt biztonsági határt meghaladó hosszabbítások alkalmazásakor a merevség csökkenéséből fakadó rezgések jelentősen csökkenthetik a szerszámok élettartamát és a megmunkálás pontosságát.

Legyen szó autóipari, fröccsszerszám és öntvénykészítési, vagy más, szűk toleranciákkal dolgozó iparág megmunkálási folyamatairól, a DHF második generációs cserélhető fejű szármarói kimagasló teljesítményt nyújtanak az akár nehezen megmunkálható anyagok esetén is.

ForrásDHF

További információ

A www.bartools.hu weboldalon

A DHF Precision Tool Co., Ltd. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]