Új, iSMART Factory alapú Mazak üzem épül Japánban

A Yamazaki Mazak hivatalosan bejelentette új gyárát, melyet a Japánban található Inabe városában fognak felépíteni. A vállalat iSMART Factory technológiájára épülő üzem hatékonysága akár 50%-kal magasabb lehet az eddigieknél.

A tervek szerint az új Yamazaki Mazak Inabe üzem egy modern, IIoT (Industrial Internet of Things – Ipari Dolgok Internete) technológiákat alkalmazó gyártóegység lesz. Az új létesítményben a fejlett gyártásautomatizálási megoldásokat a vállalat Kentucky-ban található gyárában már működő, az Oguchi üzemben pedig idén bevezetésre kerülő Mazak iSMART Factory-n alapuló IoT technológiával kombinálva alkalmazzák majd.

Mazak_InabePlant_cikk

Az új gyárba fokozatosan áttelepítésre kerülnek a Honsú szigeten fekvő Mie prefektúra területén található Yamazaki Mazak Seiko gyárban jelenleg végzett tevékenységek, a teljes átállást 2019-re tervezik. Az 56.000 m2-es gyártóterülettel rendelkező üzem befejezéséhez szükséges beruházás értéke megközelítőleg 177.000.000 USD (20 milliárd JPY).

Az új gyár alapterülete a tervek szerint a jelenlegi üzem duplája lesz, elsősorban nagyméretű megmunkálógépek gyártására használják majd. Az itt gyártott gépek az olyan iparágak számára készülnek, ahol rendkívül nagy munkadarabok megmunkálására van szükség, mint például a repülőgépiparban. A hatékony gyártási folyamatok érdekében egyedi elrendezést terveznek megvalósítani, ami az automatizálási megoldásokkal és az IoT technológiával együtt akár 50%-kal is megnövelheti a produktivitást.

Az iSMART Factory alkalmazásával a vállalat célja, hogy egy olyan megmunkálási megoldást nyújtson az ipar számára, ami a jelenlegi és a jövőbeni trendeknek is megfelel, napjaink és a jövő iparának elvárásait is képes teljesíteni.

ForrásYamazaki Mazak

További információ:

A Yamazaki Mazak Hungary hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]