Mitsubishi szerszámok a virtuális valóságban

Az EMO 2015 kiállítás a szerszámozás terén is rengeteg újdonságot tartogatott. A Mitsubishi Materials standján frissen debütáló szerszámsorozatokat és teljesen új technológiákat is megismerhettünk.

Marószerszámaik palettáján például többek között egy új kerámia szármaró szériát vezettek be, amely ultra magas, 500 m/perc fölötti kerületi sebességet használ Inconel és egyéb nehezen megmunkálható ötvözetek forgácsolására. Ezzel egy időben az esztergálási vonalon új CVD bevonatú lapkákat is bemutattak, melyeket a Mitsubishi szabadalmaztatott Nano-Texture bevonatolási technikájával fejlesztettek ki, és optimális választást jelentenek ISO P05 és P20 közötti alkalmazásokhoz.

Az idei standon ráadásul a kiállított valós szerszámokon felül egy interaktív virtuális valóságot felhasználó applikáció is megtalálható volt. Ez innovatív módon nyújt betekintési lehetőséget a katalógusban megtalálható szerszámok 3D modelljeibe, kiemelve azok legfontosabb tulajdonságait és működésük mechanikáját. A szerszámmodellek teljesen szabadon forgathatók az applikáció 3D-s környezetében, az egyes részegységekre kattintva pedig bővebb információt is kaphatunk róluk.

A kiállításon külön erre a célra készített plasztik kártyákról lehetett beolvasni az egyes szerszámokat, de a szükséges markerek már a cég legújabb termékkatalógusában is megtalálhatók, melyeket igény esetén akár egyenként is le lehet tölteni a hivatalos weblapon keresztül. Egy adott szerszám beolvasása után az alkalmazáson keresztül közvetlenül elérhető a hozzá kapcsolódó összes termékadat, beleértve a letölthető táblázatokat, 2D rajzokat és 3D modelleket.

Az alkalmazás jelenleg 5 nyelven érhető el, iOS és Android eszközökön egyaránt. A letöltéshez látogasson el a Mitsubishi Materials hivatalos oldalára.

További információ:

A Mitsubishi Materials hivatalos weblapja.

Megosztás
[
    ]