A MAZAK legújabb fejlesztései az EMO 2015 kiállításon

2015_10_04-11_EMO_Milano_05_cikkBemutatott gépeik között 18 világpremier is szerepelt, a legnagyobb figyelmet mégis a SMOOTH technológiás CNC vezérlő család kapta. Ezen termékskála bővítéseként 3 új típus is bevezetésre került, melyekkel a kiállításon találkozhatott először a közönség. Az innovatív termékeket a látogatók testközelből ismerhették meg, hatékonyságukról pedig élő bemutatók keretein belül bizonyosodhattak meg.

A vállalat mottója a 2015-ös EMO-n – It’s all about you – jól tükrözi az ügyfelekhez való hozzáállást és azt a törekvést, hogy minden általuk kifejlesztett megoldás az egyedi igényeknek megfelelve növelje ügyfeleik produktivitását és hatékonyságát.

2015_10_04-11_EMO_Milano_09_cikkA Mazak 7 különböző zónára osztva mutatta be legújabb fejlesztéseit. A SMOOTH CNC széria legújabb tagjai mellett az egyik kiemelt fontosságú fejlesztés a többfeladatos hibrid INTEGREX i-400AM volt, mely additív technológiájának köszönhetően komplex geometriák kialakítására ad lehetőséget. A gép különlegessége, hogy az additív megmunkálás mellett teljes 5-tengelyes megmunkálásra is képes, így alapanyagok széles választékából akár kész alkatrészek gyárthatók a géppel.

A horizontális megmunkálási zóna főszereplője a világpremierként bemutatott HCN 5000/50 megmunkáló központ volt, mely 10.000 1/perc-es fordulatszámú orsójával hatékony megmunkálásra képes.

Az 5-tengelyes gépek közül kiemelkedő VARIAXIS i-1050T az 5-tengelyes zóna egyik meghatározó alakja volt a kiállításon. A teljes 5-tengelyes megmunkálást és az esztergálási képességeket ötvözve rendkívüli teljesítményre és pontosságra képes nagyméretű, komplex alkatrészek esetében.

2015_10_04-11_EMO_Milano_08_cikkMindez a nagy stabilitást biztosító öntött váznak és a nagy munkaterületnek köszönhető. Főorsója 10.000-es fordulatszámmal és 37 kW-os teljesítménnyel, a forgóasztal pedig 500 1/perces fordulatszámmal és szintén 37 kW-os teljesítménnyel járul hozzá a gép produktivitásának növeléséhez.

Közepes méretű munkadarabok megmunkálásához ideális az INTEGREX j-200S többfeladatos gép, mellyel költséghatékony, mégis nagy teljesítményű folyamatok végezhetők. Az automata szerszámcsere és viszonylag nagy munkaterület által számos különböző területen alkalmazható.

2015_10_04-11_EMO_Milano_17_cikkA vertikális zóna is tartogatott érdekességeket a látogatók számára. Az itt látható VERTICAL CENTER PRIMOS 400S vertikális megmunkáló központ egy 14 szerszám befogadására képes szerszámtárral és egy 12.000-es fordulatszámú főorsóval érkezik alapfelszereltségben.

Szintén a vertikális megmunkálási újdonságok között volt látható a VTC 800/30 SLR megmunkáló központ is, melynek nagyméretű forgóasztala akár 1,5 m átmérőjű munkadarabok 5-tengelyes megmunkálását is lehetővé teszi.

Az esztergálási megoldásokat bemutató szekció több újdonsággal is készült az ipari felhasználók számára, ezek közül az egyik a videóban is látható QT COMPACT 300 MY, az új dizájnnal érkező kompakt, költséghatékony eszterga, ami marási funkciókat is kínál.

Az EMO 2015 kiállításon látható Mazak gépek közül szinte mindegyikét a legújabb SMOOTH CNC vezérlőkkel szerelték fel.

[nggallery id=248]

További információ:

A Yamazaki Mazak Hungary hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]