Új rozsdamentes acél maráshoz tervezett szerszámok a Dormer Pramet kínálatában

A Dormer Pramet egy teljesen új homlokmaró szerszámokból és lapkákból álló sorozatot dobott piacra, melyeket rozsdamentes acél megmunkálásához fejlesztettek.

A sokoldalú terméksorozat részét képezik az OETH nyolcszögletű lapkák, melyek 4-10 mm közti fogásmélységet tesznek lehetővé, valamint a lekerekített RETH és XEHT wiper típusú lapkák is.

A 8 vágóéllel – ami jelenleg a legtöbb elérhető vágóél pozitív lapkán – rendelkező lapkasorozat gazdaságos megoldást jelent az ügyfelek számára, míg a wiper típusú lapkák használatával az előtolás és a felületi minőség növelhető.

Pramet_S45OE_cikk2

A vállalat új dupla 45°-os pozitív geometriájú marószerszám sorozata, az S45OE akár 200 mm-es átmérővel is elérhető, belső hűtőfolyadék csatornáinak köszönhetően pedig hatékony hőmérséklet szabályozást tesz lehetővé. A szerszámszárak sokoldalú dizájnjának köszönhetően a nyolcszögletű és a lekerekített lapkák is alkalmazhatók ugyanazon a száron.

Az új lapkák alacsonyabb teljesítményű gépeken is kiválóan alkalmazhatók, mivel alacsony forgácsolóerő mellett biztosítanak magas anyageltávolítási rátát. A rezgések hatékony kiküszöbölése pedig értékes alkatrészek megmunkálásakor kiemelten fontos szempont.

A Dormer Pramet váltólapkás marószerszámainak termékmenedzsere, Karel Tiefenbach hozzátette, „A rozsdamentes acél megmunkáláshoz fejlesztett legújabb termékeink rendkívül gazdaságos és sokoldalú megoldást jelentenek ügyfeleink számára. A pozitív axiális és radiális homlokszögek kiváló minőségű megmunkálást tesznek lehetővé és optimális forgácselvezetést biztosítanak.”

Pramet_S45OE_cikk1

“Az S45OE sorozat átmérő tekintetében is számos lehetőséggel szolgál a vásárlóknak, emellett az eddig rendelkezésre álló szerszámaink választékát dupla pozitív geometriákkal egészíti ki. Ez a típus különösen akkor lehet hasznos, ha a munkadarab sérülékeny, a rögzítés nem elég stabil, vagy az alkatrész alapanyaga hajlamos a felkeményedésre megmunkálás közben – ez pedig egy gyakori probléma rozsdamentes acél esetében.”

Az OETH lapkákkal való használatra három pozitív geometriát dolgoztak ki – MF, MM és M – melyek számos különböző körülményhez ideálisak. Az MF egy éles, nagy pozitív szögű geometria, melyet rozsdamentes acél, lágy szénacél és színesfémek finiseléséhez terveztek. Az MM éles, pozitív geometria közepesen nehéz megmunkálási körülmények között történő rozsdamentes acél maráshoz. Az M geometriát pedig nehéz körülményekhez, szénacél és edzett rozsdamentes acél munkadarabok elkészítésekor ideális, mivel pozitív geometriája mellett stabilizátorral is rendelkezik. Az új szerszámok használatának köszönhetően kisebb forgácsolóerőkkel dolgozhatunk, ami a szerszámok élettartamának meghosszabbítását segíti elő hűtőfolyadék nélküli megmunkálás esetén is.

Forrás:Dormer Pramet

További információ:

A Dormer Pramet hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]