SOLIDWORKS 2016 PREMIER: Nagyszerű újdonságok első kézből, gyakorlatban!

sw2016_launch2_cikkIdén is nagy sikerrel zajlott le az EuroSolid Kft. éves  rendezvénye, a SOLIDWORKS 2016 hazai premierje, aminek az elmúlt évekhez hasonlóan a Lurdy ház mozija adott helyet október 8-án. Közel 200 résztvevő látogatott el az egész napos rendezvényre, hogy első kézből tapasztalhassa meg a szoftver újdonságait és láthassa az új funkciókat a gyakorlatban. A már megszokott SOLIDWORKS megoldások bemutatója és a szoftverre épülő CAM modulok bemutatója mellett, idén vendégelőadás is szerepelt a programban a FreeDee Printing Solutions – 3D nyomtató innovációs laborok képviseletében.  A vendégelőadók segítségével bemutatásra került a tavalyi év nagy újdonsága, a SolidWorks felületéről közvetlenül végezhető 3D-s nyomtatás, ami idén még tovább fejlődött, hiszen a szoftver már felismeri, hogy mely felületeknél szükséges megtámasztani a nyomtatandó darabot.

sw2016_launch1_cikk

Természetesen a legnagyobb várakozás és figyelem a SOLIDWORKS CAD új verziójának fejlesztéseit övezte, ami a délelőtti és délutáni szekcióban is helyet kapott. A hatalmas felhasználói közösség nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az évente megjelenő új verziók egyre tökéletesebbé csiszolódjanak. A SOLIDWORKS 2016 idén is arra fókuszál, hogy a mérnökök minél gyorsabban és könnyebben tudják elvégezni feladataikat. A CAD újdonságok előadásai során többek között olyan új funkciókkal találkozhattak az érdeklődők, mint a Szemezgető, aminek segítségével a program minden kényszert, alösszeállítást, testet, felületet, alakzatot, vázlatot és kényszert kigyűjt vagy a Kényszervezérlő, amivel meghatározott kényszereket lehet mozgatni, kontrollálni és megfelelő értékekre állítani. Az EuroSolid technikusai pedig a gyakorlatban is megmutatták, hogy az új funkciók használatával, mennyivel gördülékenyebbé vált az összeállítások készítése és egyszerűbbé a munkafolyamat tervezési szakasza.

cad2016_cikk

A tervezés mellett az ellenőrzés is nagy hangsúlyt kapott. Így a SOLIDWORKS Simulation újdonságainak ereje idén abban rejlik, hogy azoknak a felhasználóknak nyújt segítséget, akik nem rendszeres szimuláció felhasználók. Az előadás során is kiderült, hogy a kezelőeszközöket jobban integrálták a megszokott felhasználói felületbe, emellett a kontrolsíkok alkalmazása is egyszerűsödött.

SolidWorks_sim2016_cikk

Az adatkezelés és a csoportmunka a SOLIDWORKS fejlesztések fontos részét képezik, hiszen manapság ezek a tevékenységek kikerülhetetlenek, ugyanakkor a cél az, hogy a munkafolyamatok egyszerűbbé és korszerűbbé váljanak. Az Enterprise Product Data Management élő bemutatóján láthatták, hogy mostantól a PDM-ben lehetőség van SolidWorks nélkül dxf/dwg, valamint MS Office-fájlokat pdf-be konvertálni, és az átalakított fájlok tulajdonságait írni/olvasni adatkártyákon keresztül. Arról is értesülhettek a résztvevők, hogy a jelenleg ismert Enterprise PDM mostantól két verzióban lesz elérhető: SolidWorks PDM Standard, valamint SolidWorks PDM Professional-ként. A PDM Standard a jelenlegi Enterprise PDM egy korlátozott verziója, de funkcióit tekintve mindent tud, amit a Workgroup PDM, sőt annál még jóval többet is.

SolidWorks_mbd2016_cikk

A SOLIDWORKS Electrical, Composer, Inspection és MBD (Modell based definition) bemutató során a látogatók bepillantást kaphattak olyan integrált megoldásokba, amik komplexebb termékek létrehozását segítik elő. Ezek a szoftverek lehetővé teszik, hogy a termékfejlesztés munkafolyamatának minden szakaszában –legyen szó elektromos tervezésről, dokumentációról, minőségellenőrzésről vagy a gyártással való szoros együttműködésről-  a tervezőmérnök a legmegfelelőbb eszközöket használja, hogy a kívánt terméket elkészítse.

SolidWorks_Kishore_PPTLaunch_InnovationPlatform_cikk

 

Az idei rendezvény ismét bebizonyította, hogy a hazai közönség nyitott az újdonságokra és kíváncsi a korszerű technológiákra, a SOLIDWORKS pedig egy igazán innovatív platform, aminek lehetőségeiről a résztvevők maguk is meggyőződhettek egy színvonalas bemutató keretei között.

Ha nem tudott ott lenni a rendezvényen, de kíváncsi az újdonságokra vagy ott volt, de szeretné kipróbálná az új funkciókat a gyakorlatban is, vegyen részt november 13-i ingyenes What’s New oktatásunkon! Jelentkezzen MOST!

Forrás:Eurosolid

További információ

A SOLIDWORKS hazai forgalmazója az EuroSolid Kft.

Megosztás
[
    ]