Új generációs MAXIEM gépek az OMAX-tól

Az új generációs MAXIEM gépek bemutatásával, melyek a JetMachining® Center kategória tagjaiként lesznek elérhetők, olyan vízsugaras vágótechnológiát dobtak piacra, amivel nagy mértékben javítható az ár-teljesítmény arány.

A MAXIEM JetMachining® Center termékcsalád 5 új modellt takar, melyek minden várakozást felülmúlnak, ha költséghatékony, mégis nagy teljesítményű vízsugaras vágásról van szó. A MAXIEM gépek megjelenésével olyan magas szintű abrazív vízsugaras vágótechnológia válik elérhetővé, amire korábban nem volt példa.

A könnyű használhatóságú, hatékony és megbízható abrazív vágást végző gépeket a vállalat az USA-ban gyártja. A legújabb modellek továbbfejlesztett lineáris hajtásrendszerrel, innovatív Z-tengely mag opcionális többtengelyes vágófejekkel és az eddigi legalacsonyabb mennyezet magassággal. A gépek emellett számos olyan további fejlesztéssel rendelkeznek, mint például a gyorsabb vágási sebesség, az abrazív anyag adagolójának áramvonalas kialakítása, az önbeállító lábak és még sok más innovatív megoldás. Ezen megoldásoknak köszönhetően azok a megmunkálók, akik a MAXIEM gépeket választják a lehető legmagasabb vízvágási teljesítményt kaphatják a legkisebb befektetésekért cserébe.

maxiem_3060_center_cikkbeMinden MAXIEM gépet az OMAX kefe nélküli szervomotorokat alkalmazó Intelli-TRAX™ lineáris hajtásrendszerével szerelnek fel, ami beépített szervo hajtással és nagy precizitású lineáris enkóderekkel biztosítja a folyamatos visszajelzéseket a vágófej aktuális pozíciójáról. A vágási pontosság növelése mellett a hajtásrendszer sokkal gyorsabb és finomabb mozgásokat tesz lehetővé, így ciklusidők és a felületi minőség is jelentősen javulhatnak.

Az új Z-tengely mag, amivel az új generációs MAXIEM gépek rendelkeznek, a legújabb MAXJET® 5i beépített gyémánt fúvókával van felszerelve. Ezzel a teljes mértékben átalakított Z-tengelynek, valamint a továbbfejlesztett moduláris fej interfésznek köszönhetően 30 cm-es vezérelt függőleges úthosszt tesz lehetővé. Az innovatív tervezésnek köszönhetően a felhasználó könnyedén válthat az egyszerű fix vágófej és a sokoldalú A-Jet® többtengelyes vágófej használata között, mindössze percek alatt.

Az OMAX immár 20 éve töretlen sikernek örvendő direkt hajtású pumpatechnológiája adja a MAXIEM gépek alapját, így az 50.000 psi (345 MPa) nyomású pumpa, ami VFD (változtatható frekvenciájú hajtás) technológiával működik, kimagasló pontosságú vágást tesz lehetővé. Ez a pumpa sokkal nagyobb mennyiségű vágóerőt produkál kilowattonként, mint a hagyományos erősítő pumpák. A rendszer elérhető 20, 30 és 40 lóerős, azaz 15, 22 és 30 kW-os konfigurációkban is.

A legújabb Windows® 8-as vezérlő segítségével a MAXIEM gépek hatékonyságát tovább fokozhatjuk, hiszen az Intelli-MAX® Software Suite és a 23″-es kijelző nagy mértékben megkönnyítik a gép kezelését. Az Intelli-MAX® szoftver jelentősen leegyszerűsíti a komplex geometriák generálását és a minőségi alkatrészek gyártását, szinte bármilyen alapanyagból. A szoftvert rendkívül felhasználóbarátnak tervezték, így a tapasztalt gépkezelők és a kezdő felhasználók is ugyanolyan könnyen végezhetik feladataikat. A szoftver emellett rendelkezik a vállalat Intelli-VISOR® rendszerével is, ami a gépek karbantartási szükségleteinek előrejelzésében jelent nagy segítséget.

A nagyobb tartályméretű modellektől egészen a nagy munkaterülettel rendelkezőkig, melyek standard méretű lemezek teljes felületen történő megmunkálását teszik lehetővé, minden MAXIEM gép merev tartállyal és szintező lábbal van felszerelve, így könnyen fenntartható a pontosság, és könnyebb az üzembe helyezés. A gyors vízszint vezérlő rendszer (Rapid Water Level Control), ami minden MAXIEM JetMachining Center-ben megtalálható, halk és rendkívül tiszta vágást tesz lehetővé, a víz alatt végzett vágási folyamatok során.

A MAXIEM gépek alapgépként kerülnek piacra, így a vállalat számos kiegészítő lehetősége elérhető lesz hozzájuk. A fejlesztések alkalmazása rendkívül egyszerű, így a megmunkálók gyorsan és könnyedén változtathatják a gép képességeit a saját szükségleteiknek megfelelően. Az OMAX rendelkezik a legszélesebb portfólióval abrazív vízsugaras vágási kiegészítők terén:

  • Gyors Vízszint Szabályozás (Rapid Water Level Control)
  • A-Jet 5-tengelyes vágófej (Smart Taper Control-lal)
  • Intelli-VISOR továbbfejlesztett rendszerfigyelés
  • Ütközés detektáló felszínkövető rendszer
  • Szabályozható sebességű anyageltávolító rendszer
  • DualPUMP csomagok
  • Ömlesztett abrazív anyag adagoló rendszer

Forrás:OMAX

További információ:

Az OMAX hivatalos honlapján

Megosztás
[
    ]