A legújabb Okuma fejlesztésekkel is találkozhatunk az EMO 2015 kiállításon

2015. október 5-10. között a vállalat portfóliójának csúcskategóriás gépei megtekinthetők lesznek a nemzetközi szakkiállítás keretein belül. A saját fejlesztésű nagy teljesítményű gépek és intelligens technológiák, melyeket a látogatók testközelből is megismerhetnek Milánóban, az Okuma monozukuri koncepcióját hivatottak képviselni. Többek között a vállalat két új 5-tengelyes megmunkáló központját, az MU-8000V-t és az MU-4000V-t is megismerhetik majd, emellett a legújabb Okuma alkalmazást, az OSP suite-ot is ezen az eseményen mutatják be a közönségnek. 

OSP suite – az intelligens kezelői felület

Az Okuma saját fejlesztésű vezérlő családjának legújabb tagjaként az OSP suite olyan alkalmazáscsomagot kínál a felhasználóknak, ami a teljes megmunkálási folyamat megkönnyítését és hatékonyságának növelését segíti elő. Az intelligens technológiák alkalmazásával rendkívüli módon növelhető a szerszámgép és a teljes folyamat produktivitása, emellett a rendszer nyitottsága lehetővé teszi, hogy a gyárilag beprogramozott alkalmazásokon kívül saját fejlesztésű, vagy harmadik fél által készített megoldásokat is felhasználhassunk a vezérlőn. A felhasználói felületet kifejezetten úgy alakították ki, hogy a gépkezelő a lehető legkényelmesebben végezhesse munkáját, akár 3 különböző gépkezelői profilt is elmenthetünk. Az OSP suite-tal több mint 30 megmunkálást segítő alkalmazás válik elérhetővé a felhasználó számára.

Smartus_Okuma_EMO_OPS

Intelligens Technológiák

Az Okuma intelligens technológiái, a Thermo-Friendly Concept, az ütközések elkerüléséért felelős Collision Avoidance System, a Machining Navi, valamint a 5-Axis Auto Tuning System. Ezen technológiákat kombinálva a szerszám és mérőeszköz gyártók által biztosított szoftveres megoldásokkal és alkalmazásokkal, a speciális gyártási igényeket is kielégíthetik. Az intelligens technológiákat bemutató korábbi cikkünkből részletesebb információkat is megtudhatnak. Az OSP és az intelligens technológiák a japán Monozukuri elvet tükrözik, amely a folyamatos fejlődést és kiváló minőségű termékek gyártásának igényét fogalmazza meg. Az Okuma Technológiai központjában megrendezett Intelligens Technológia Szeminárium is ezen elv szerint zajlott, a résztvevők testközelből tapasztalhatták meg az Okuma fejlesztéseinek hatékonyság fokozó hatását. A Parndorf-ban megrendezett szemináriumról készült beszámoló cikk ezen a linken elérhető.

Digital Manufacturing

A Suite Digital Manufacturing alkalmazásai olyan lehetőségeket foglalnak magukba, melyek a megmunkálás szempontjából kiemelt fontosságú információk megjelenítésére és digitalizálására használhatók. Ezzel jelentősen növelhető az egyes megmunkálási folyamatok hatékonysága.

ECO suite – új generációs energiatakarékos technológia

ECO Idling Stop

A Thermo-Friendly Concept technológiáját kihasználva a gép képes eldöntetni, hogy az adott pillanatban szükséges-e a hűtőrendszer működtetése. Ennek megfelelően, az autóknál ismert start-stop rendszerhez hasonlóan a rendszer automatikusan kikapcsolja a hűtést, ha az nem szükséges, így jelentősen csökken az energiafogyasztás, miközben a rendszer pontossága optimális marad.

Smartus_Okuma_EMO_ECO

ECO Hydraulics

A hidraulikus egységeknél használt szervo vezérlő technológia precíz vezérlésével teszi lehetővé, hogy alacsonyabb fordulatszám mellett, akár 63%-os energiafogyasztás-csökkenéssel dolgozzon a gép.

A kiállítás keretein az Okuma standjához látogatók személyesen is megismerkedhetnek az innovatív vezérlő tulajdonságaival. Kifejezetten ezt a célt szolgálja majd az OSP Plaza, ahol működő vezérlő panelek segítségével, saját kezűleg próbálhatják ki az érdeklődők a kezelői felületet.

Preciziós és komplex alkatrészek megmunkálása

Az 5-tengelyes megmunkáló központok új generációja

A két új gép, amit az EMO 2015 kiállításon láthatnak az érdeklődők, a vállalat 5-tengelyes megmunkáló központjainak legújabb generációját képviseli. A kimagasló pontossággal dolgozó szerszámgép kialakítása, a vezérlő panel elhelyezése elősegíti a könnyebb irányítást, így segítve a gépkezelők munkáját.

MU-8000V

A nagy munkaterület mellett a gép meghatározó tulajdonságai között szerepel a magas gyorsjárati sebesség, valamint a nagy teljesítmény is. Ezen tulajdonságainak köszönhetően a nehéz megmunkálási feladatok során sem kell attól tartani, hogy a pontosság, vagy a hatékonyság csökkenne. Az 5-oldalas és 5-tengelyes megmunkálások során kimagasló rugalmasságot biztosít, így számos alkalmazásra nyújt optimális megoldást. Az Okuma intelligens technológiái között szereplő Thermo-Friendly Concept, valamint a gép merev konstrukciója és stabilitása rendkívül precízzé teszi a rendszert, így akár az öntvénykészítési és az orvosi szektorok kiszolgálására is alkalmazható, de nagy komplexitású, például repülőgép ipari alkatrészek gyártásánál is használhatjuk. Az MU-8000V tulajdonságairól többet is megtudhatnak korábbi cikkünkből.

Smartus_Okuma_EMO_MU8000V

 

MU-4000V

Szintén az 5-tengelyes megmunkáló központok közé tartozik az MU-4000V, a kiállításon látható másik újdonság. Ezt a gépet komplex alkatrészek nagy pontosságú gyártásához tervezték, azonban kompaktságából kifolyólag jóval kisebb alkatrészekhez, mint az MU-8000V-t. Pontosságának köszönhetően kiválóan alkalmas autóipari vagy repülőgép ipari alkatrészek hatékony megmunkálására.

Mindkét gép rendelkezik az Okuma intelligens technológiáival, így az Auto Tuning System, valamint az ECO suite által nyújtott hatékonyság és energiatakarékosság ezen megoldásokra is jellemző.

Smartus_Okuma_EMO_MU4000V

Produktivitás növelése innovációkkal

A fent leírt két új gép mellett természetesen a széles portfólió más termékeivel is találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a milánói szakkiállításra.

MULTUS U széria

Az esztergák világából érkező MULTUS U eszterga széria tagjainak alapját a nagy szilárdságú, ortogonális síkágy adja. Ennek köszönhetően akár teljes megmunkálásra, vagy több részfolyamatból álló megmunkálásra is alkalmas, még komplex munkadarabok esetén is. A kiállításon is látható MULTUS U3000 automata szerszámcserélővel és egy opcionálisan alkalmazható második orsóval fokozza a megmunkálás hatékonyságát. Emellett a géphez csatlakoztatható FMS tároló kiváló automatizálási megoldást jelent, számottevő csökkenés érhető el a leállási idők terén.

Továbbá bemutatásra kerül majd a 2SP-V760 vertikális eszterga is, ami dupla orsójával maximális produktivitást tesz lehetővé. Ideális szabványosított alkatrészek tömeggyártására, hiszen konstrukciójának és merev gépágyának köszönhetően mindkét orsóval hatékony gyártás végezhető. A látogatók emellett találkozhatnak a GA15W köszörűvel is, ami rendkívül kompakt megoldást nyújt nagyobb sorozatokhoz is.

Forrás:Smartus

További információ:

Az Okuma honlapján.

Az Okuma gépek hazai forgalmazója, a SMARTUS Zrt. honlapján.

Megosztás
[
    ]