Ipari szűréstechnika, hatékonyan, gyorsan és megbízhatóan

apodis_logoAz APODIS Filtertechnik már 15 éve az innovatív és hosszú élettartamú ipari szűréstechnika képviselője. A vállalat termékei számos szegmensben megtalálhatók, de legfontosabb felhasználói bázisuknak mégis a gépipar, azon belül pedig a járműgyártók és a szerszámgyártók számítanak. Az APODIS GmbH Magyarországi képviseletét az ACR CONSULTING Kft látja el.

Az APODIS palettáján hűtőfolyadék- és légszűrő rendszerek is megtalálhatók, melyek kifejlesztésénél a költségek csökkentése volt az egyik kiemelt célkitűzés. A szűrési folyamat optimalizálásával sikerült jelentősen meghosszabbítaniuk a szerszámgépek és összetevőik karbantartási és tisztítási intervallumait. Innovatív szűrő termékeik egyaránt növelik a szerszámok, a fűtőfolyadékok, a csővezetékek és a keringető rendszer élettartamát is. Ennek köszönhetően a fenntartási költségek csökkennek, a gyártási folyamat megbízhatósága pedig tovább növelhető. Megfelelő szűréstechnikáva az üzem légminősége, ezáltal pedig a dolgozók munkakörülményei jelentősen javítható, miközben a termelés is környezetbarátabbá válik.

Az idei Mach-Tech kiállításon az ACR Consulting Kft standján az APODIS Filtertechnik két szűrőberendezését is megtekinthettünk, melyeket Oliver Riljic, az APODIS GmbH ügyvezetője videó interjúnkban is bemutatott.

APODIS deep-bed filter

apodis_1Az APODIS deep-bed filter az első olyan megoldás, ami egy gépben ötvözi a síkágyas és döntött ágyas szűrőberendezések előnyeit. A kompakt kialakítás, a nagy folyadékáram és a hatékony szűrés csak néhány kiemelkedő tulajdonsága ennek a rendszernek.

A szűrőberendezések területén szerzett sokéves tapasztalat világossá tette az APODIS számára, hogy “minél tovább marad a közeg a gyapjún, annál nagyobb szűrőpogácsa alakul ki, ebből adódóan pedig annál jobb lesz a szűrés is.” Ugyanakkor ez csak olyan berendezéssel valósítható meg, amelyben a szükséges hidrosztatikus nyomás kialakulásához elegendő vízmélység hozható létre. Ezt a berendezést pontosan ezeknek a követelményeknek megfelelően tervezték meg, így a mély szűrőágyban a vízszint magassága akár a 200 mm-t is elérheti.

A hatékony és magas fokú szűréshez ezen felül az APODIS innovatív 3D szűrő gyapjúi is nagy mértékben hozzájárulnak.

APOLLO Ultraclean

A fémforgácsolással foglalkozó cégek 90%-a nincsen tisztában azzal, hogy a nem megfelelő szűréstechnika milyen pénzügyi károkat tud okozni. Számszerűsítve ez az összeg az 5.000-10.000 Eurót is elérheti évenként és gépenként!

apodis_2

A fémforgácsolásnál olyan <3um-es finom részecskék keletkeznek, melyeket a hagyományos rendszerek nem képesek kiszűrni. Ugyanakkor pontosan ezek azok a részecskék, amik a legnagyobb károkat tudják okozni a gépösszetevőkben, az emulziókban és az olajokban. A nem megfelelő szűrés következményei között megtalálható az alkatrészek gyakori cseréje, a jó minőségű keringető rendszerek tönkremenetele, a szerszámélettartamok lerövidülése, és az emulziók gyakori tisztításának szükségessége.

Az APODIS pontosan ezeknek a problémáknak a kiküszöbölésére fejlesztette ki az APOLLO Ultraclean mobil szűrő rendszerét. Ez a megoldás rugalmas és költséghatékony módon távolítja el ezeket a káros részecskéket, ezzel javítva a folyamatbiztonságot, a minőséget és ezeken keresztül a cég piaci versenyképességét.

További információ:

acr_logo

ACR Consulting Kft.
APODIS/Cégképviselet

H-7624 Pécs, Klimó György u. 13
T/F: +36 72 211 923
E: info@acr-consulting.hu
W: www.acr-consulting.hu

Megosztás
[
    ]