CNCMedia a Mach-Tech 2015 kiállításon

A Magyarországon rendezett ipari szakkiállítások között az egyik legjelentősebb esemény a Mach-Tech, Ipar napjai. Az idei volt az eddigi legsikeresebb, 385 kiállító 15 ezer érdeklődőt vonzott a Hungexpo területére. Mivel egy ilyen horderejű esemény minden, az iparban tevékenykedő cég számára kiváló lehetőséget nyújt az ügyfelekkel való kapcsolattartásra, és újabb partnerekkel való megismerkedésre, a CNCMedia csapata teljes erőbedobással vett részt a rendezvényen. A négynapos esemény során 3 forgatócsoportunk folyamatosan járta a standokat, hogy interjúkat készíthessen a kiállító cégek szakértőivel.

Erőfeszítéseink nem voltak hiábavalóak, hiszen a rendezvényt követően, az elmúlt két hónap során, a nyersanyagok gyors feldolgozása után, már publikálni tudtuk szinte az összes elkészült interjút, bemutatóvideót, valamint a hozzájuk tartozó kísérő cikkeket. A 4 nap alatt összesen 30 cég standjánál készítettünk felvételeket, melyekből a feldolgozás után több mint 40 különálló videó készült el.

evkonyvSaját standunkkal kiállítóként is jelen voltunk, ami lehetővé tette, hogy a látogatók megismerjék tevékenységeinket. Többek között a stáb legújabb tagját, a DJI Inspire I típusú drónt is szemügyre vehették, amit rendkívül nagy lelkesedéssel és érdeklődéssel fogadott mindenki. Emellett a standon megtekinthető volt a CNCMedia 2015-ös évkönyve is, amit a kiállításon részt vevő partnereinkhez is eljuttatunk. Természetesen azon érdeklődők számára is készült ez az évkönyv, akikkel nem találkozhattunk az idei Mach-Tech-en, éppen ezért a kiállítást megelőzően 1500 példányt postai úton is kiküldtünk.

Az Mach-Tech-en készült interjúink során a hazai gépipar meghatározó vállalatainak szakemberei számoltak be az általuk kiállított technológiákról. A már megjelent cikkekben a kiállításon készült videók mellett röviden olvashatnak a külföldi gyártók hazai képviseletét ellátó cégek, a méréstechnikai megoldásokat fejlesztő vállalatok, a szerszámgyártók, szerszámgépgyártók, lézeres és vízsugaras vágógépek gyártásával foglalkozó nagyvállalatok, vagy éppen az ipari robotokat, automatizálási megoldásokat, befogástechnikát, és CAD/CAM szoftvereket fejlesztő cégekről.

Automatizálás:

Beckhoff_mach-tech_kiemeltBeckhoff Automation Kft. 
Az automatizálási megoldásokat fejlesztő vállalat idén az Ipar 4.0, a negyedik ipari forradalom témájával érkezett a kiállításra. Megoldásaikkal az innovatív koncepció megvalósításához szükséges kommunikációt támogatják. Az ipari automatizálás következő szintjének megvalósításáról Perecz Tamás, a Beckhoff Automation Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Jens-Olaf Brede, a Beckhoff területi értékesítési menedzsere beszélt a velük készített interjúban.


Fanuc Hungary Kft.
2015_05_12-15_Mach-Tech_FANUC_08_sliderMezei Tamás, a Fanuc Hungary Kft. ügyvezető igazgatója számolt be a kiállításon látható termékektől. Automatizálási megoldásaik közül kiemelkedő termék volt a 3D Area Sensor kamerarendszer, de elektronikus fröccsöntőgépükkel és számos más általuk fejlesztett megoldással találkozhattunk.


Hazai forgalmazók:

EAMADA_lcg_3015_kiemeltPL-Tech Kft.
A standot Illyés Péter, az EPL-Tech Kft. ügyvezetője mutatta be egy interjú keretein belül, aki elmondta, hogy idén az AMADA, a Dynobend és a Timesavers termékeivel érkeztek a kiállításra. Ezután a gépek részletesebb bemutatásában Axel Willuhn, az AMADA termékmenedzsere volt segítségünkre, aki az LCG 3015 AJ fiber lézerről osztott meg hasznos információkat. Szintén az AMADA terméke, a Production Designer, melynek használatáról Peter John Hain beszélt kameráink előtt. A program nagy segítséget nyújt a hajlítási, lézervágási programok elkészítésében.


Ge-Co Hungary Kft.
Mach-Tech_GE-CO_kiemeltIdén a Ge-Co Hungary a lézeres és 3D nyomtatási technológiák területéről készült újdonságokkal. A 3D nyomtatással kapcsolatos tevékenységeikről Sereghy Ádám, a cég 3D értékesítője számolt be. A különböző technológiákat alkalmazó 3DSystems 3D nyomtatók gyors prototípusgyártáshoz, fröccsöntőszerszámok készítéséhez, és végfelhasználásra készült alkatrészek nyomtatására is alkalmasak. A 3D nyomtatás mellett a lézeres megoldások világából is készültek újdonságokkal. A videóban egy Baykal NEO II fiber lézert mutat be Lütfi Akincioglu, a Baykal Makine értékesítési és marketing vezetője.

 


geskor_2015_sliderGeskor Kft.
Idén harmadik alkalommal találkozhattunk a Geskor Kft. által képviselt márkákkal a HUNGEXPO területén. Interjúnkban egy Hermle C12-es 5-tengelyes géppel ismerkedhettünk meg. A cég szerszámgépek mellet ipari mosó és elszívó berendezéseket, valamint befogástechnikai megoldásokat is forgalmaznak.


HÓD INDUSTRIAL SOLUTIONS Kft.
Mach-Tech_HÓD_kiemeltAz 1993 óta fennálló cég az ipar több területét is képviseli hazánkban, többek között merőgépeket és kiegyensúlyozott karokat láthattunk a HÓD INDUSTRIAL SOLUTIONS Kft. standán. A Tecnospiro által gyártott kiegyensúlyozott karokat Gergely Endre, mérnök szaktanácsadó mutatta be. Az Elbo controlli bemérők előnyeit Csontos Tibor, a HÓD INDUSTRIAL SOLUTIONS üzletkötője ismertette, egy másik interjúban pedig Farkas Árpád, üzletkötő beszélt az SMV AUTOBLOK befogástechnikai megoldásairól.

 


laxun_sliderLaxun Kft. – MTC Kft.
A cégekkel 2014-ben találkozhattunk először a Mach-Tech kiállításon, akkor termékükkel a kiállítás nagydíját is sikerült elnyerniük. Idén többek között az RWT sorjátlanító megoldásai voltak láthatók standjukon. A gépekről Foltán István, a Laxun Kft. ügyvezetője beszélt kameráink előtt.


PRÉMIUM SZERSZÁMGÉPSZERVIZ Kft.
Mach-Tech_Premium_kiemeltA cég ügyvezetőjével, Szécsényi Ferenccel , valamint Turbók Attilával a TORNOS S. A. értékesítőjével készítettünk interjút, mely során a TORNOS hosszesztergákról kaptunk átfogó képet. A gépek üzembe helyezését és szervizelését Magyarországon a Prémium Szerszámgépszerviz Kft. látja el. A gépekhez számos kiegészítőt forgalmaznak, például az APPLITEC és a PCM szerszámait.

 


Mach_Tech_RATH_kiemeltRath GmbH
Mészáros Zoltán, a RATH értékesítője mutatta be azt a Demmeler hegesztőasztalt, amit most a BME diákjai alkalmaznak egyik projektjükhöz. A RATH kínálatában szerszámnormáliák, befogástechnikai eszközök, pozicionáláshoz, hegesztéshez alkalmazható eszközök és alkatrészek, jelölőrendszerek találhatók. Az általuk forgalmazott termékeket az AMf, a Fibro és a Demmeler gyártja.


Rolatast
Mach-Tech_Rolatast_smile_kiemeltA németországi cégek hazai képviseletét ellátó ROLATAST termékpalettájából ismerkedtünk meg a ZOLLER »smile« 400 szerszámbemérővel. A bemutatott gépen található »pilot 2mT« szoftver és képfeldolgozó rendszer nagy segítséget nyújt a gyors és pontos mérések elvégzésében. A gépet és szoftvert Peresztegi Nagy Gergő, a ROLATAST területi vezetője mutatta be csapatunknak.

 


2015_05_12-15_Mach-Tech_SHM_slider_2SHM Consulting
A kiállítás során Salvagnini, Costa és Sangiacomo gépeket felvonultató SHM Consulting ügyvezetője, Horváth Miklós kalauzolt el bennünket az olasz lemezmegmunkáló gépek világába. Az SHM mindemellett a Zani, Galbadini és Servo Presse gépeket is forgalmaznak Magyarországon.

 


2015_05_12-15_Mach-Tech_Smartus_09SMARTUS Zrt.
A SMARTUS Zrt. standján a legújabb fejlesztésű OKUMA gépekkel találkozhattak a kiállítás látogatói. A cég 2015 tavaszán alakult, 100%-ban magyar tulajdonosi háttérrel és az európai OKUMA központ teljes támogatásával. A kiállításon a legnagyobb hangsúlyt az OKUMA saját fejlesztésű vezérlője kapta, melyben olyan megmunkálást segítő alkalmazások találhatóak, mint a megmunkálásfelügyelő Machining Navi  vagy az 5-tengelyes megmunkálások pontosságát javító hajtáslánc kompenzáló 5-axis Auto Tuning System.


TST Machine Kft., CNCEDU Kft.
2015_05_12-15_Mach-Tech_TST_sliderA Tari Attilával készített interjúból megtudtuk, hogy a CNCEDU Kft. SSCNC oktató szoftverét a vásári nagydíj elismerő oklevelével díjazták. A céget a TST Machine Kft. hozta létre 2010-ben, azzal a céllal, hogy fejlessze a hazai CNC oktatást. A TST Machine Kft. emellett megrendelésre készülő szerszámgépek gyártásával is foglalkozik.


amadea_standAmadea Kft.
Az ipari automatizálási építőelemek forgalmazásával foglalkozó cég NC tengelyeket, szervo aktuátorokat, forgóasztalokat, lézeres műanyaghegesztőket, bolygószegecselőket találhatunk kínálatukban. Ügyfeleik elsősorban célgép építők, akik az általuk forgalmazott alkatrészeket építik gépeikbe.


Méréstechnika:

2015_05_12-15_Mach-Tech_Gruber_sliderGGW Gruber & Co. GmbH
A vállalatot Johannes Riha igazgatóhelyettes mutatta be a kiállításon. A családi kézben lévő vállalkozás Magyarországon GGW Gruber Hungary Kft-ként van jelen. A standod látható mérőgépekről Tímár Gergő beszélt interjúnkban, mely során egy RPC 700 koordináta mérőgépet, valamint egy Jenoptik Opticline optikai mérőgépet mutatott be.


LAMATEC Méréstechnika Kft.
lamatec_slider2A COORD3 és BACES3D termékeit forgalmazó cég tevékenységeiről és jövőbeli terveiről számolt be Máté László, a LAMATEC Méréstechnika Kft. ügyvezetője. A szervizszolgáltatás bővítésének, és az XYZ-Méréstechnikával való együttműködésnek köszönhetően mostantól teljes körű támogatást tesznek elérhetővé ügyfeleik számára.


Mach-Tech_Werth_i-Robot_kiemeltWerth Magyarország Kft.
A kiállítás nagydíját kiérdemlő lézerszkennerrel kombinált robotos mérőrendszer különlegessége, hogy közvetlenül a gyártósorba építhető. A multiszenzoros koordináta méréstechnikával foglalkozó cég úgy tervezte meg a rendszert, hogy bármilyen robotkart, illetve szkennert használhassunk a mérőcellában. A Metrolog X4 i-Robot mérőszoftvert alkalmazó megoldásról Csontos Tamás, a cég ügyvezetője adott interjút.


ZEISS Magyarország
2015_05_12-15_Mach-Tech_Zeiss_sliderKovács Péter ügyvezető igazgató a ZEISS Ipari Méréstechnika tevékenységeinek bemutatása mellett az interjúban a kiállított mérőgépekről is beszélt. A vállalat elsősorban koordináta mérőgépekkel foglalkozik, de portfóliójukban megtalálhatók az optikai és multiszenzoros mérőgépek, valamint felületérdesség, kontúr és körkörösség mérő gépek is.


Szerszámgépgyártás:

2015_05_12-15_Mach-Tech_Mazak_12Mazak 
A Mazak standjánál készített interjúban Dr. Feminger Gábort, a Mazak Hungary ügyvezető igazgatóját kérdeztük a kiállított gépekről. A Mazak széles termékpalettájáról idén Variaxis i500 vertikális megmunkáló központot, az Integrex i200s 5-tengelyes megmunkáló központot, valamint az Optiplex 3015 II fiber lézert ismerhettük meg a kiállítás során.

 


 

Optimum Hungária Kft.
2015_05_12-15_Mach-Tech_Optimum_sliderA német Optimum Maschinen gépeit forgalmazó Optimum Hungária Kft. 12 éve van jelen a piacon. A szerszámgépek értékesítéséről és szervizeléséről Werderitsch Gábor, a cég ügyvezetője beszélt interjúnkban. A cég egy jól felszerelt bemutatóteremmel is rendelkezik Budapesten, ami lehetőséget biztosít arra, hogy ügyfeleik személyesen is megtekinthessék az általuk forgalmazott megoldásokat.


 

DMG MORI2015_05_12-15_Mach-Tech_DMG_MORI_05
9 szerszámgép, CELOS APPS és számos új technológia. Ezeket láthattuk a DMG MORI standjánál, amit közel 2500-an látogattak meg a 4 nap folyamán. A DMG MORI területi értékesítési menedzserével, Rádl Péterrel készített interjúkból megismerhetik az NHX 4000 horizontális megmunkáló központ, a CELOS APPS és az NVX 5100 vertikális megmunkáló központ legfontosabb jellemzőit.

 


 

Trumpf Hungary Kft.
Mach-Tech _2015_TRUMPF_kiemeltA Trumpf Hungary Kft. történetében először fordult elő, hogy a TRUMPF három üzletága egy standon jelent meg. A Trumpf standján kiállított gépek között szerepelt egy PalletMaster Tower palettaváltóval felszerelt TruLaser 3030 fiber típusú lézervágógép, egy TruPunch 3000 stancológép, egy TruBend 7036 és egy TruBend 3100 típusú élhajlító gép, egy TruMark Station 5000 jelölőlézer, valamint egy TruLaser Station 5005 lézergép. Interjúnkban Major Tamást, a Trumpf Hungary Kft. ügyvezetőjét kérdeztük a cég újdonságairól és jövőbeli terveiről.


Szerszámgyártás:

pramet_machtech2015_1Dormer Pramet
A tavalyi év során egyesült két szerszámgyártó cég első bemutatkozása során bővült termékpalettájuk két kiemelt elemét állították ki. A Sharkline és ADMX termékcsaládokról, valamint a vállalat tevékenységeiről Pálfi László, a HUNGARY Pramet Kft. ügyvezető igazgatója számolt be interjúnkban.


Wedco
2015_05_12-15_Mach-Tech_Wedco_slider2Wolfgang Koch, a Wedco export menedzsere a trochoidális megmunkáláshoz fejlesztett Twist szerszámokat és a Sumitomo teljes kínálatát mutatta be a vele készített interjú során. Emellett örömmel közölték, hogy az idei évtől kezdve kínálatukban a Sumitomo szerszámok is megtalálhatók lesznek.


Mach-Tech_2015_Maykestag_kiemeltAlpen Maykestag
Az osztrák szerszámgyártó már 60 éve foglalkozik termékeinek fejlesztéséve. Ez idő alatt rendkívül széles termékpalettát sikerült kiépíteniük. Az Alpen márkanév alá kis- és nagyipari felhasználásra szánt precíziós szerszámok, a Maykestag márka alá pedig ipari forgácsoló szerszámok tartoznak. Richard Litschka és Hole Károly adott interjút csapatunknak.

 


CAD/CAM:

2015_05_12-15_Mach-Tech_CAD-Terv_sliderCAD-Terv Mérnöki Kft.
Nadj István, a CAD-Terv Mérnöki Kft. ügyvezető igazgatója adott interjút csapatunknak. Az általuk képviselt négy szakterület, a mérnöki, 3DEXPERIENCE, a szimulációs, valamint az ECAD/MCAD megoldások kerültek kiállításra a vállalat standján.


graphit_standgraphIT Kft.
A CAD/CAM/PLM szoftveres megoldásokat forgalmazó cég az autóipar, gépgyártás, szerszámgyártás és sok más iparág fontos beszállítójává vált az elmúlt két évtized során. Termékeik a digitális gyártási folyamatok támogatását szolgálják. Emellett minőség ellenőrzési megoldásaik bemutatására, egy Renishaw mérőgépet is kiállítottak standjukon, mellyel az NX CMM használatát mutatták be.


Befogástechnika:

2015_05_12-15_Mach-Tech_Gimex_sliderGimex-Hidraulika Kft.
A befogás- és rögzítéstechnikai megoldásokat forgalmazó, valamint az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtó cégtől Csonka Szabolcs adott interjút, melyben a standon kiállított termékeket mutatta be. Megismerhettük többek között a Hainbuch GmbH új pofamodul rendszerét, és a TOPlus befogóinak mini sorozatát, valamint a ROEMHELD GmbH kompakt szorítóját.


 

Látogatói statisztika:latogatok_info

  • elsősorban az újdonságok, innovációk megismerése, a meglépő kapcsolataik ápolása, valamint új üzleti kapcsolatok kiépítése céljából érkeznek a kiállításra
  • 60%-a szerint az idei rendezvény határozottan jobb volt az előzőnél
  • 42%-a járt az Application Zone-ban, és 93%-uknak tetszett a bemutató
  • 88%-a ajánlaná az IPAR NAPJAI megtekintését másoknak is
  • tevékenységi területük (TOP 5):
    • gépipar 32%
    • fémfeldolgozás 23%
    • ipari termelőüzem 20%
    • járműipar 19%
    • elektronika 9%
  • érdeklődési körük (TOP 5):
    • gépgyártás-technológia, fémmegmunkálás
    • szerszám- és készülékgyártás
    • ipari automatizálás (IndustriAutomation)
    • robotika
    • 3D nyomtatás
  • még több kiállítóval szerettek volna találkozni az alábbi témakörökben
    (TOP 5):

    • gépgyártás-technológia
    • automatizálás (IndustriAutomation)
    • méréstechnika
    • műanyagipar
    • ipari elektronika, elektromos megoldások
Megosztás
[
    ]