Additív megmunkálás az öntvénygyártásban – a GF és az EOS együttműködésével

A GF Machining Solutions és az EOS cégek az általuk fejlesztett technológiák egyesítésével törnek be az ipari 3D nyomtatás piacára.

GF_EOS_cikkA megállapodás alapján az öntvénygyártás területére koncentrálnak majd. A GF az EDM és nagy sebességű marási és automatizálási technológiáinak köszönhetően jelenleg is az egyik piacvezető vállalat a területen. Ezen technológiákat egészítik ki, az EOS által kifejlesztett additív megmunkálási megoldásokkal, hogy ily módon exkluzív megoldásokat kínálhassanak az öntvénykészítéssel foglalkozó ügyfeleik számára.

Az EOS által fejlesztett additív megmunkálási technológiák segítségével komplex struktúrájú öntvénybetéteket is ki tudnak alakítani, így például a felszínhez közel található bonyolult hűtőcsatorna rendszer elkészítése is lehetséges. Ezek a bonyolult szerkezetű öntvénybetétek segítik elő a hűtési ciklusok felgyorsítását, így a teljes gyártási folyamat is rövidebb lehet.

A GF és az EOS együttes munkájának eredményeképpen, az additív megmunkáló gépek öntvénygyártásba történő bevonása mellett, számos automatizálási és szoftveres megoldás, valamint különböző mérőgépek integrálására is sor kerül.

Nagy örömmel fogadjuk ezt az együttműködést,” mondta Yves Serra, a GF vezérigazgatója. “Remekül kiegészíti egymást a két vállalat, így a GF Machining Solutions hatalmas ügyfélbázisa számára egyedi technológiákat tudunk majd biztosítani.

A közös munkának köszönhetően az öntvénygyártással foglalkozó ügyfeleink hatékonyságának növelésére is lehetőségünk nyílik. Mindezt a hagyományos és additív technológiák kombinálásával érhetjük el. Ez egy fontos lépés, melyet a zökkenőmentes gyártási folyamatok fejlesztésének irányába teszünk, egy rendkívül erős és tapasztalt partnerrel kezdjük meg az együttműködést,” tette hozzá Dr. Hans J. Langer, az EOS alapítója és vezérigazgatója.

Az első közös termék bemutatását az októberi EMO 2015 kiállításra tervezik, ami Milánóban kerül megrendezésre.

Az 1989-ben alapított EOS a csúcskategóriás additív megmunkálási megoldások egyik piacvezető vállalata. Ipari 3D nyomtatási megoldásaik között moduláris rendszerek, alapanyagok, technikai és szoftveres megoldások szerepelnek.

A GF Machining Solutions szerszámgépeket, automatizálási megoldásokat és ügyféltámogatást biztosít az öntvénygyártással foglakozó cégek számára. Jelenleg Svájcban, Svédországban és Kínában rendelkezik gyáregységekkel, termékeit a világ több mint 50 országában megtalálható, értékesítést végző leányvállalatain keresztül teszi elérhetővé.

Forrás:EOS GmbH

További információ

A GF Machning Solutions honlapján.

Az EOS GmbH honlapján.

Megosztás
[
    ]