Gyors prototípus gyártás a Deszán Kft-nél

A modern ipar világában az egyik legrohamosabban fejlődő ágazat a 3D nyomtatás. A technológia felhasználási lehetőségei szinte korlátlanok, így nem csoda, hogy az ipar legkülönbözőbb területein találkozhatunk vele. Legyen szó akár űrrepülésről, akár orvosi alkalmazásra szánt alkatrészekről, implantátumokról, vagy éppen cipőgyártásról, a 3D nyomtatók használata rengeteg fejlődési lehetőséget hordoz magában.

DESZAN _3D_printA Deszán Kft. cipőkészítéshez szükséges szerszámok és kések gyártásával foglalkozik. Ezen szerszámok legyártásához számos különböző technológiát alkalmaznak, mint például az alumíniumöntés, a 3- és 5-tengelyes megmunkálás, esztergálás, tömbszikra forgácsolás, mikromegmunkálás és 3D nyomtatás.

A 3D nyomtatási alkalmazások a tényleges szerszámok legyártása előtt lehetővé teszik a komplett prototípusok legyártását. Erre a feladatra a cég egy Stratasys Objet 30 típusú 3D nyomtatót használ. A Varinex Zrt-től vásárolt prémium kategóriás gép segítségével gyorsan és pontosan készíthetik el a talpszerszámok prototípusát, ami a későbbiekben legyártott tényleges szerszám pontosságát, az ügyfelek elégedettségét biztosítja. A Varinex Zrt. sok évnyi tapasztalata, valamint az RPT (Rapid ProtoTyping) szolgáltatása nagy segítséget jelentett a Deszán Kft. számára a gép kiválasztása során. A cipőgyártási alkalmazásokra szánt szerszámok nagy igénybevétele miatt a pontosság és tartósság kiemelt fontosságú szempont. Éppen ezért fontos, hogy a legyártott szerszám a lehető legjobb minőségben, tökéletesen az ügyfelek igényeinek megfelelő kivitelben készüljön el.

Stratasys Objet 30

Deszan_Objet_30Az Objet 30 3D nyomtató a pontosságot és sokoldalúságot ötvöző gyors prototípus készítő rendszer, ami egy asztali 3D nyomtató helyigényével rendelkezik. A gép 5 különböző 3D nyomtatásban alkalmazott alapanyag használatára is alkalmas, ami a PolyJet technológiának köszönhető. Finom felületek, vékony falú szerkezetek, kisméretű mozgó alkatrészek és számos más komplex szerkezet is kinyomtatható a prémium kategóriás géppel. A 300 x 200 x 150 mm-es munkaasztallal rendelkező gép gyors és egyszerű prototípusgyártást tesz lehetővé.

A korszerű terméktervezés igényeinek megfelelő megoldások biztosítása a mai iparban elengedhetetlen, hiszen a költséghatékonyan legyártott termékek az ügyfelek hatékonyságát támogatják. A prototípusokhoz a 3D-s cipőtalp tervekből készítenek kézzel fogható mintadarabokat, a cipő felsőrészeket pedig egy CNC-bőrkivágó berendezéssel készítik el.

A gyors és személyre szabható megoldás segítségével egy megrendelt talpszerszámból akár több különböző verziót is elkészíthetnek pár nap alatt. Mindez a gyártást megelőző tervezési folyamat hatékonyságát növeli, hiszen a módosításokat a 3D nyomtatással készült prototípusokon is bemutathatják, nem szükséges a tényleges szerszám újragyártása.

Az innovatív technológiák alkalmazása lehetővé tette a Deszán Kft. számára, hogy egyetlen kézből tegye elérhetővé cipőipari ügyfeleinek teljes körű kiszolgálását. A Deszán Kft. a géppark bővítésnek és folyamatos fejlődésének köszönhetően egyre nagyobb gyártási kapacitással rendelkezik, örömmel várja új ügyfeleit és megrendeléseit.

További információ

A Deszán Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]