CATIA-ra váltott a Csaba Metál Zrt.

A Csaba Metál ZRT. egy alumínium öntvény gyártással foglalkozó magyar vállalkozás. A főleg járműipari alkalmazásra készült öntvények gyártását egy 8000 m2-es öntödében több mint 400 munkatárssal végzik.

2015_05_05_Csaba-Metal_Cad-Terv_esettanulmany_03A vállalat történetének első szakaszában a fejlődésen, a géppark bővítésén volt a hangsúly, ennek eredménye a minőségbiztosítási vonal kiépítése és az autóipari beszállítóvá válás volt. Nagy mérföldkő volt a vállalat számára, mikor 2013-ban 4000 m2-rel bővült a termelőterület.

A folyamatos bővítésnek köszönhetően mostanra 2500 tonnás záróerejű gépekkel dolgozhatnak, így nagyobb felületű, nagyobb tömegű öntvények gyártása is lehetővé vált.

2015_05_05_Csaba-Metal_Cad-Terv_esettanulmany_092013-tól lettünk közvetlen beszállítói az autóipari cégeknek, Tier1-es beszállítóként, elsőként a Volkswagen-nek, majd a BMW-nek, most pedig a következő cél a Mercedes és az Audi beszállítójává válni,” mondta Sisa László, a Csaba Metál Kft. termelési igazgatója Az ismert autóipari vállalatok közül az általuk gyártott alkatrészek megtalálhatók többek között Peugeot, Citroen, Ferrari, Fiat, Ford, Jaguar, Nissan, Opel, Porshe, Renault, Rover, Toyota és Volvo modellekben is. A nagyobb gépeknek köszönhetően akár motorblokk hengerek, váltóházak is gyárthatók.

A vállalat életében bekövetkezett legfrissebb változás a CATIA-ra való átállás, ami rendkívüli mértékben felgyorsította a tervező mérnökök munkáját. “Amióta a CATIA rendszert használjuk, sokkal több időnk marad arra, hogy valóban a tervezéssel foglalkozzunk, és ne a különböző részfeladatokra darabolódjon szét a munkaidőnk,” mondta Kovács János, a Csaba Metál Zrt. tervező mérnöke.

2015_05_05_Csaba-Metal_Cad-Terv_esettanulmany_08Az importálási és exportálási folyamatok felgyorsításával jelentős mennyiségű idő spórolható meg, így a mérnökök ténylegesen a tervezésre koncentrálhatnak. Emellett a szoftver segítségével sokkal rugalmasabban kezelhetők a rádiuszok, ami az öntészetben kiemelt fontossággal bír.

A bevezetésnél nagyon sokat segítettek a CAD-terv-esek, egy komplex csomagot ajánlottak,” tette hozzá Kovács János “…Egy intenzív egy hetes kezdő tanfolyamot is ajánlottak, amit a mérnök kollégával elvégeztünk, és így sokkal egyszerűbb volt az átállás az új programra.”

További információ:

A Csaba Metál Zrt. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]