A Hexagon Mertology bemutatta az új RS3 lézerszkennert a ROMER mérőkarokhoz

A Hexagon Metrology bejelentette a legújabb RS3 lézerszkennert, ami nagy mértékben növeli a ROMER Absolute Arm teljesítményét.

ROMER_RS3_cikk_2Az RS3 megduplázza a szkennelési sebességet az előző, RS2-es beépített szkennerhez képest, így az alkatrészek vizsgálata feleannyi időt vesz igénybe. Az új lézerszkennert választhatjuk opcióként a ROMER Absolute Arm mérőrendszer megvásárlásakor, valamint kiegészítőként is elérhető a már megvásárolt termékekhez.

Az RS3 integrált szkennerrel a pontok bemérése 9-szer gyorsabban történik, valamit a pontfelhő sűrűsége is nagyobb, mint az elődjénél, így részletesebb képet kaphatunk a pontosság csökkenése nélkül. Az új szkennert választó felhasználók a legújabb RDS szoftver SMART technológiáinak előnyeit is élvezhetik, ami valós idejű információkat biztosít a mérőkarról, így csökkenti a karbantartásra fordított időt.

“A ROMER Absolute Arm egy elterjedt mérőrendszer, mivel kiváló szkennelési eredményeket produkál, még az olyan nehezen beolvasható felületeknél is, mint például szénszálas vagy tükröződő alkatrészek esetében. Az RS3 teljesítmény növelő hatása különleges,” tette hozzá Stephan Amann, a termékvonal menedzsere. “A már megvásárolt rendszerekre könnyen felszerelhető az új szkenner anélkül, hogy a mérőkart vissza kéne küldeni a gyárba, így a vásárlók azonnal érzékelhetik a fejlesztés előnyeit a sebesség és a kihasználhatóság terén.”

ROMER_RS3_cikk_1

A ROMER mérőkar ötvözi a tapintómérők és az érintésmentes szkennerek használatát egy multifunkciós hordozható mérőrendszerben. A sokoldalú megoldást kínáló mérőkart alkalmazhatjuk pontfelhős vizsgálatra, termék összehasonlításra, visszamodellezésre, gyors prototípus készítéshez, virtuális összeszereléshez és CNC marási folyamatokhoz is. A szkennert és a tapintómérőt egymás után, egyetlen szoftveres cikluson belül is problémamentesen alkalmazhatjuk.

Forrás: Hexagon Metrology

 

További információ:

A Hexagon Metrology hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]