Széles portfólióval készül az IC-Hungary az idei Mach-Tech kiállításra

Az idei Mach-Tech gépipari kiállítás is érdekesnek ígérkezik, hiszen 12 ország 350 kiállítója várja a látogatókat a legújabb fejlesztésekkel, bemutatókkal. Szokásaihoz híven az IC-Hungary is bemutatja a forgalmazott gépeinek színét-javát.

A széles termékpaletta élén a Sodick szikraforgácsoló gépek állnak. A kiállításon megtalálható lesz a felső kategóriás SLC400G Premium Plus huzalos szikraforgácsoló. Ahogy a Sodick minden gépében, ebben is lineáris motor található 10 év pontossági garanciával. A 2 éve bemutatott SPW vezérlésben kétféle kezelőfelület között választhatunk: a hagyományos menüs, illetve egy a modernebb, érintőképernyős elrendezés között. Az elsődleges integrált tervezőrendszerrel, a HeartNC-vel egyszerű lépésekkel készíthetjük el az NC-programokat. Játszi könnyedséggel programozhatók különböző geometriai alakzatok, külső és belső fogaskerekek, vagy akár 4-tengelyes megmunkálások. A generátor beállításnál a vezérlés automatikusan felkínálja a huzalkopás-kompenzációt is, amely alkalmazásával biztosak lehetünk benne, hogy a magasabb munkadarabok is párhuzamosak lesznek.

slc400g_01

Közvetlenül a huzalszikra mellett egy AG40L tömbös szikraforgácsoló is látható lesz működés közben. Ebben a gépben megtalálható a „nano-kopás” áramkör, amelynek köszönhetően egyes formáknál az elektróda kopása 0.06% alatt marad. Ez a gyakorlatban egy 15 mm mély süllyeszték szikrázása esetén kevesebb mint 0.01 mm elektróda kopással jár. Ez természetesen költségmegtakarítást jelent, hiszen a gép üzemköltségét leginkább az elektróda határozza meg. A programozás ennél a modellnél is egyszerű: csak ki kell választani a megmunkálási sémát, a pozíciókat és a kívánt felületi minőséget. A gép automata szerszámváltóval is rendelkezik. Ez megkönnyíti a több-elektródás programok megírását, valamint kiküszöböli a kezelői hibákat. Mind a két gépben megtalálható az Intelligent Qvic szoftver, amely az NC-kódot generálja a gép számára a 3D modellek importálása és a paraméterek megadása után.

ag40l_1

Figyelmünket azonban ne csak a szobányi méretű gépekre irányítsuk! Az IC-Hungary szikraforgácsoló startfúró gépei kiváló generátor-technikát felmutatva nagysebességű furatkészítésre képesek bármilyen keményfém alapanyag esetén. Az elektróda vastagsága 0.1 és 3 mm között választható. Az évek alatt üzembe helyezett számos startfúrónk a gépek hosszú távú megbízhatóságáról tesz tanúbizonyságot. Az OR-Laser ECO 2600 belépő kategóriás lézerhegesztő szintén megtalálható lesz az IC-Hungary standjánál. Ez az egyszerű kompakt gép kiemelkedően hasznos lehet szerszámgyártóknak, mivel precíz, kiváló minőségű varratokat lehet vele készíteni, továbbá a saját lézerhegesztő gép előnye, hogy nem kell logisztikával foglalkozni, a javítást, pl. élek felhegesztését helyben el lehet végezni, így idő és pénz takarítható meg a határidők könnyebb betartása mellett.

mag2

Ha méretben még egy nagyságrendet lejjebb megyünk, az OR-Laser MAG asztali gravírozójához jutunk. Ez a teljesen elzárt lézeres gravírozó egy saját fejlesztésű szoftver segítségével gravírozási és jelölési feladatokat lát el. A lézersugár sebessége a megírandó felületen akár 31000 mm/s (!), a fókuszátmérő pedig 0.02 mm, így ez a módszer jóval gyorsabb, és precízebb mintázatok kialakítására alkalmas, mint a hagyományos maszkos rendszerek.

cncmedia_orangehr

Mindegyik gép megtekinthető az A pavilon 113E standjánál. Az IC-Hungary csapata – a külföldi képviselőkkel kiegészülve – bemutatókkal, prospektusokkal, hűsítőkkel és természetesen forró kávéval várja az érdeklődőket.

Ingyenes meghívót a kiállításra ITT igényelhet.

cncmedia_orangehr

Forrás IC Hungary

További információ:

Az IC Hungary Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]