FANUC Power Motion i-MODEL A – Vezérlő általános feladatokra

A FANUC új, Power Motion i-MODEL A típusú vezérlője nagy teljesítményével, több-tengelyes általános vezérléssel mutatkozott be tavaly az Assembly Show-n, az Egyesült Államokban. A Power Motion i-MODEL A egy akár 32 tengely kezelésére alkalmas vezérlő nagy sebességű programozható logikai vezérlővel egybeépítve, mely akár 2048 input és 2048 output csatornát is képes kezelni.

FANUC_CNC_slider

A Power Motion i-MODEL A változatos beállítási, kezelői és karbantartási kijelzővel, valamint egy magas szintű mozgáspálya programozói rendszerrel rendelkezik. Az integrált, vezérlésre optimalizált architektúrának köszönhetően gyors, költséghatékony többtengelyes alkalmazásfejlesztést biztosít.

A Power Motion i-MODEL A többtengelyes és több pályás funkciót is biztosít összesen 32 tengelyhez. Ezek a tengelyek összesen 4 tengely-csoportba szervezhetők, teljesen önálló pálya csoportokkal. Egy-egy pályacsoport összesen 24 tengelyt tartalmazhat, melyek közül 4 lehet szimultán. Alternatívaként összesen 16 tengely vezérelhető külön-külön a programozható logikai vezérlőn keresztül. A tengelyek programozása rugalmasan megoldható akár pozíció, akár sebesség, nyomaték vagy nyomás értékekkel.

Számos kijelző és képernyő csatlakoztatható, mint az LCD kijelzők, az önálló több képernyős kijelzők vagy a kézi kijelzők, melyek például ideálisak a betanítási vagy a munkafolyamatokhoz közeli feladatokhoz. A rendszer nagyon sok kommunikációs módot támogat, így bármilyen környezetbe egyszerűen csatlakoztatható.

Olyan általános vezérlési feladatokra is tökéletesen alkalmazható, mint például a tekercselőgépek, huzalfűrészgépek, portálos rakodók, sajtológépek, présgépek, többtengelyes pozicionálók, robotos asztalok, szegecselőgépek és polírozógépek. Ideális olyan szervomechanizmusokhoz, melyekkel hidraulikus rendszereket kívánnak kiváltani. A Power Motion i-MODEL A vezérlővel könnyen csökkenthetők a ciklusidők, mivel nagyon rövid tengely start/stop válaszidővel rendelkezik, valamint nagyon gyorsan végrehajthatóak a programozható logikai vezérlő ciklusai. Emellett integrált biztonsági funkciók is elérhetőek, hogy a specifikus, iparban jelentkező magas követelményeket is maradéktalanul ki tudja elégíteni.

Forrás: FANUC

További információ

A FANUC hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]