Werth méréstechnikai szeminárium

2014_11_05-Werth_méréstechnikai_szeminárium_cikkbe4Milyen új, megbízható mérőeszközök vannak a piacon? Hogyan lehetne fejleszteni a már meglévő méréstechnikai eljárásokat? Hogyan lehet költséghatékonyan és gyorsan, egyúttal egyre pontosabban megmérni az alkatrészeket? Ezekre és még sok más kérdésre is igyekeztek választ nyújtani a Werth Magyarország Kft. szakemberei és partnerei az idén már másodszor megtartott méréstechnikai szemináriumukon.

Csapatunkkal a rendezvény első napján vettünk részt, így láthattuk, mennyire komoly érdeklődés kíséri a bemutatókat. A rendelkezésre álló helyeket teljesen feltöltötték a téma iránt érdeklődő résztvevők. Nem véletlenül, mivel a Werth által forgalmazott legmodernebb berendezések kerültek terítékre.

Csontos Tamás, a Werth Magyarország Kft. ügyvezetőjének rövid köszöntője után az előadások sorát a Werth anyacégétől érkező értékesítési vezető, Till Nürnberger nyitotta, aki a Werth egyik zászlóshajóját képező multiszenzoros méréstechnikai berendezésekről adott átfogó képet. Közvetlenül az előadását követően került sor a gyakorlati bemutatóra egy Werth ScopeCheck 300 3D CNC multiszenzoros koordináta mérőgépen. 

2014_11_05-Werth_méréstechnikai_szeminárium_cikkbe5Rövid szünetet követően Gavin Bailey, az Aberlink LLP ügyvezető tulajdonosa mutatta be mérőgépeiket, élő demonstráción szemléltetve az Aberlink AXIOM too 3D CNC koordináta mérőgép képességeit és gyorsaságát. A bemutató során valós mérési példákon keresztül ismerhették meg a résztvevők a gép egyszerű kezelését, melyet nagyban segít az ergonomikus 3D joystick és a sebességszabályzó funkció. A gépet CMM kamera rendszerrel is fel lehet szerelni, ami hasznos eszköz lehet érintés nélküli vizsgálatoknál. Az alapverzióban minden megtalálható, amire az általános bemérési folyamatoknál szükség lehet, de a gép igény szerint felszerelhető az adott folyamatnak megfelelően.

Az előadások sorában Steve Rauch következett a Metrology Group képviseletében, aki a Metrolog X4 mérőszoftver hatékonyságát igyekezett szemléltetni, szintén gyakorlati példákon keresztül. A szakmai előadások sorát Marc-Antoine Schneider, a Creaform SAS európai értékesítési igazgatója zárta, akitől a Creaform hordozható eszközei közül a HandyProbe, a Go!Scan 3D és a HandyScan 700 3D típusokról kaphattunk bővebb információkat. A bemutató alatt Szántó Gábor, a Werth Magyarország Kft. értékesítési vezetője mutatta be a Creaform C-Track 780 segítségével a HandyProbe mérőeszközök sokoldalúságát.

[nggallery id=198]

További információ

A Werth Magyarország Kft. honlapján.
Észrevételeivel és kérdéseivel bátran fordulhat a Werth Magyarország Kft. munkatársaihoz:
E-mail: info@werth.hu 
Tel.: +36 29 611 020

Megosztás
[
    ]