Seco Precimaster™ Plus – pontosság és rugalmasság a dörzsárazásban

A szabványos szárak és forgácsoló fejek nagy választékával csökkentett szerszámkészlet mellet is furatméretek és munkadarab alapanyagok széles skáláján dolgozhatunk. Az új rendszer fejlesztései növelik a dörzsárazás sebességét, pontosságát és ismétlési pontosságát. Az új rendszerrel az autóipari vagy repülőgépipari cégek gyártási folyamatai megbízhatóbbak lesznek, miközben maga a gyártás olcsóbbá válik.

precimasterplus2

Moduláris dörzsárazó rendszer

A Precimaster Plus rendszer cserélhető tömör keményfém fejeket használ, akár 32 mm-es átmérőig, bevonatolt vagy bevonat nélküli verzióban, melyek illeszkednek a szabványos szárméretekhez. A hagyományos forrasztott-csúcs technológiával készült fejekkel szemben a tömör keményfém fejeken több forgácsoló fog helyezhető el azonos átmérő mellett, amivel magasabb előtolási sebesség érhető el. A tömör keményfém fejek használata továbbá növeli a szerszám élettartamát, nagyobb stabilitást biztosít és költséghatékonyabbá teszi rendszert.

Az új Precimaster Plus szabadalmaztatott nagy pontosságú csatlakozása biztosítja a dörzsár fej cseréjének gyorsaságát és könnyedségét, melyhez kevesebb mint 3 mikronos újrapozicionálási pontosság és kifutás társul. A három függőlegesen elhelyezett hajtószegnek köszönhetően a szerszámok ráadásul nagyobb nyomaték átvitelére is képesek. Ennek köszönhetően a felhasználók bármilyen dörzsárat bármilyen szárral ötvözhetnek, az éppen aktuális munkadarab optimális megmunkálásához.

A forgácskezelés különböző öblítési módszerekkel oldható meg a dörzsár szárakon. Zsákfuratok megmunkálásánál a szerszámon lévő hűtőfolyadék kivezető nyílások felfelé kényszerítik, majd a forgácshorony mentén kivezetik a keletkező forgácsot. Ezzel szemben a hagyományos szerszámon keresztüli hűtés előre tolja a forgácsot, ami átmenő furatok esetén távolítja el hatékonyan a keletkezett forgácsot.

Főbb jellemzők:

  • Az új csatlakozásnak köszönhetően a fejcsere ismételhetősége és kifutása 3 mikronon belüli
  • A tömör keményfém fejek nagyobb stabilitást és 20-30%-kal hosszabb szerszám élettartamot biztosítanak
  • Azonos fejátmérő mellett több forgácsoló fog alakítható ki, ami 30%-kal nagyobb előtolási sebességet tesz lehetővé
  • Furattűrés a 15-25 mikronos tartományban

Termékskála:

  • Dörzsár fejek 10 és 60 mm közötti tartományban
  • 4 szabványos szárméret a teljes sorozathoz
  • Szárhossz opciók rövid, közepes és hosszú kivitelben, egészen 10xD méretig.
  • 3 geometria – EB45 45º x 0.5 mm (univerzális), EB25 25º x 0.7 mm (magas előtoláshoz), EB845 dupla emelkedési szöggel 45º/8º x 0.75 mm (finom finisheléshez)
  • 5 minőség – 2 bevonatolt keményfém, 1 bevonatolt cermet, 1 bevonat nélküli keményfém, 1 bevonat nélküli cermet

Forrás: Seco Tools

További információ:

A Seco Tools honlapján

Megosztás
[
    ]