Novemberi újdonságok a Prametnél

Új ‘go to’ lapkaminőség a Prametnél.

A Pramet bemutatja a PVD marólapka minőséget, melyet általános műveletekhez terveztek. Bár november 1-jétől rengeteg új terméket mutatnak be, ez a lapkaminőség jelenti az igazán jelentős előrelépést a vállalat marási portfóliójában. Az M8340 – az UP!GRADE termékcsalád tagja – kimagasló kopásállóságot biztosít a felhasználó számára, miközben garantálja az állandó teljesítményt és megbízhatóságot a legkülönbözőbb felhasználási körülmények között is. Karel Tiefenbach, a Pramet váltólapkás marókért felelős termékmenedzsere így nyilatkozott az új termékről: „Az M8340 lapkatípus egy említésre méltó áttörés, ami a két éves kutatás, fejlesztés és jelentős befektetések betetőzése.” „Az alapanyag ultrafinomságú szemcsemérete és a többrétegű PVD bevonat nagy mértékben növeli a kopásállóságot – pontosabban, megelőzi a termikus repedések kialakulását és továbbterjedését. Ily módon az M8340 lehet a bevált lapkatípus a legtöbb általános alkalmazásnál, mivel hosszabb élettartammal rendelkezik és hatékonyabb a termelésben.” Elsősorban általános acél,rozsdamentes acél illetve megfelelő körülmények között öntöttvas marására is alkalmas az új termék, ami a 8240-es lapkák helyét veszi majd át és a tervek szerint Pramet váltólapkás programjának mind a 150 lapkájával elérhető lesz. pramet_1 Tiefenbach úr hozzátette: „Az M8340 magas megbízhatóságot és sokoldalúságot kínál – ezt alátámasztja, hogy alkalmas mind a szárazon végzett, mind az árasztásos folyadékhűtést használó folyamatokban történő alkalmazásra is.”

A sokoldalú sarokmarási program kiterjesztése

Az új lapkaminőséggel bemutatása mellett, a Pramet bemutatja az univerzális 90º-os marók osztályát, melyet kis átmérőknél alkalmazott termelékeny megmunkáláshoz terveztek. Az ADMX07 lapkát az AD termékcsalád sokoldalú új tagjának szánták, melyet különböző anyagokhoz széles körben alkalmazhatunk 10 mm-es átmérőtől. A 3 különböző sarokrádiusszal kapható – 0.2, 0.4 és 0.8 mm – lapka optimalizált vágóéllel rendelkezik, ennek köszönhetően sokkal simább megmunkálást érhetünk el. Nézze meg az új AMDX07 marólapkát működés közben: [youtube]taY_a_x9Sts[/youtube] A termék csökkentett szárú verziója is elérhető, mellyel könnyedén elérhetők a mély zsebek és az egyéb, nehezen elérhető területek. A szerszámtest edzett szerszámacélból készül, hogy még az instabil marási körülmények ellenére is tartós maradjon. Az ADMX07 tovább erősíti a már meglévő ADMX11 és ADMX16 sorozatokat, melyeket szintén kiegészítettek új sarokrádiuszú lapkákkal, a Pramet második 2014-es termékfrissítése során. Ez a legutóbbi bővítés, ami nagyobb választékot jelent az R (nagyoló) és FA (alumínium) geometriájú lapkákból, az alkalmazási lehetőségek még szélesebb körét fedi le. Az ADMX11 lapka a Pramet egyik legjobban keresett terméke, mivel pozitív geometriája lehetővé teszi a gyengébb szerszámgép használatát és speciálisan kialakított horony segítségével gyors és könnyű forgácsáramlást biztosít, ezzel támogatva a folyamatos megmunkálást. A z ADMX11 sokoldalú megoldás acélhoz, rozsdamentes acélhoz, öntött vashoz, titánhoz, nikkelhez, rézhez és alumíniumhoz, mely jó felületi minőséget biztosít a megmunkálás során, az új, acélhoz, rozsdamentes acélhoz tervezett M8340 lapkákkal és a színesfémek megmunkálására kialakított M0315-tel kiegészítve.

Nehéz megmunkálásokhoz tervezett marólapkák bemutatása

A Pramet, mint a Dormer Pramet szervezeten belüli váltólapkás szerszámokat gyártó márka, a fent említett termékei mellett a nagy teljesítményű nehéz marás területére tervezett újdonságait is bemutatta, 3 új lapkaminőséget, melyek megnövelt megbízhatósággal, marási teljesítménnyel és tartóssággal támogatják a marási folyamatokat. Az M5326-os típus öntöttvas nehéz marására lett tervezve, egyedi MT-CVD bevonattal rendelkezik, ami növeli a vágóél stabilitását. Az M8326 a különböző acélfajtákhoz szükséges kopásállósággal és keménységgel rendelkezik, emellett a szükséges tartósság és megbízhatóság sem hiányzik belőle. Az M8346, a Pramet legkeményebb lapkatípusa, amit acélok és rozsdamentes acélok nehéz megmunkálásához készítettek, magas megbízhatósággal segíti a folyamatokat, még a legkedvezőtlenebb, instabil körülmények között is.

Megnövelt kínálat a népszerű lapkacsaládból

pramet_2Az új típusok bemutatása mellett, a Pramet bejelentette, hogy jelentősen növelni fogja az LNGX12-es sarokmaró lapkák szériájának kínálatát is. A magas kereslet miatt a költséghatékony sorozat újabb F (simító), R (nagyoló) és FA (alumínium) geometriákkal is kapható lesz, emellett további lapkarádiusz variációk is megjelennek, 0.4-től 3.0 mm-ig. Az LNGX12 minden alapanyagban, szinte a legszélesebb körében alkalmazható szerszám, akár homlokmarásra, vállmarásra, horonymarásra, beszúrásra, csavarvonal interpolációra, lejtős marásra és sorozatos beszúrásra is használható.

Erősítés a vasútipari szegmensnek

A novemberi termékmegjelenések között a Pramet vasútipari szerszámainak bővítése is szerepel – kifejezetten a vasúti kerék párok újraesztergálásához. A Pramet által forgalmazott forgácsolószerszámokat világszerte évente több, mint 8 millió vasúti kerék megmunkálására használják. Ez a bővítés elősegíti a vasútipari kínálat szélesítését. Az új TF forgácstörőt kifejezetten kis fogásmélységekhez tervezték. A CNMX 191140SN lapka és a kapcsolódó alátétlapkás cserélhető kazetták is a sorozat részévé váltak, emellett 2 új lapkaminőség, a T5305 és a T5315, a kimondottan kemény kerekek megmunkálására tervezett új termékek is elérhetők. Ezek az új lapkaminőségek magas kopásállósággal és szívóssággal rendelkeznek, alkalmassá téve a lapkákat magas megmunkálási paraméterek használatára            . A novemberben megjelenő összes termék megtekinthető a legújabb Pramet termékkatalógusban, melyet világszerte bármely Dormer Pramet irodában, vagy .pdf verzióban online megtalálnak.

Forrás Pramet

További információ:

A Pramet Kft. honlapján. –

Megosztás
[
    ]