A tisztaság az első – ph-cleantec az AMB Stuttgart kiállításon

A Stuttgartban megrendezett AMB kiállításon a sok új gép- és szerszámtechnológia mellett találkozhattunk a gépek tökéletes működéséhez szükséges tisztaságért felelős cég, a ph-cleantec termékeivel is. Videónkban Crhistoph Oster mutattat be a céget, míg Bende Attila a speciális tisztítótechnológiájukat.

A rendszert gépkocsijavító műhelyekben és gyárakban is alkalmazzák. Mivel elsősorban vizet és nem agresszív vegyi anyagokat használ, így ezzel a technológiával a gépek állapotának megőrzésére szempontjából nagyon kímélő munkát végezhetünk. A magas, általában 95ºC-os hőmérsékleten és alacsony nyomáson működő vízsugárral akár a megmunkálógépek, akár a szerszámok is megtisztíthatók.

2014_09_18_AMB_ph_cleantec_01A szabadalmaztatott technológiát Stuttgartban fejlesztik és gyártják, a cég jelenleg 20 munkatárssal dolgozik. A vállalat az 1987-es alapítása után főleg a gépkocsijavító műhelyekben zajló féktisztításra koncentrált, de azóta világszerte 8000 gépet telepítettek, melyeket élelmiszeripari, gyógyszer- és hadiipari berendezések tisztítására is használnak. Bár a világ számos pontján jelen vannak, fő célpontjuk mégis a németországi piac, a külföldi országokat partnereiken keresztül látják el. Magyarországi partnerük, a Prémium Szerszámgépszerviz Kft.

A ph-cleantec által biztosított tisztítási technológia nagyon rugalmas, számos helyzetre optimalizálható. A 95ºC-os hőmérsékleten, 3-8 bar nyomáson dolgozó gépek optimális megoldást jelentenek az ipari berendezések kímélő tisztítására. A bemutatóban látható szerszámtisztító gép 4,5 bar fix nyomáson, víz újrafelhasználással működik, így alkalmas a sérülékeny szerszámok tisztítására is.

2014_09_18_AMB_ph_cleantec_02A másik bemutatott gép az 1000 SR, melyet megmunkálógépek tisztítására fejlesztettek, de alkatrész tisztításra is képes. A gép vízzel, oldószeres vízzel vagy a megmunkáló gép saját emulziójával működik. Amennyiben a gépet emulzióval használjuk, azt a gép felszívja, majd egy pár másodperces melegítés alatt 95ºC-ra melegíti. Ezzel a folyamattal az emulzióban lévő szennyeződések, gombák elpusztíthatók, növelhető az emulzió élettartama. Ezután a pasztőrözés után egy 25 mikronos fizikai szűrőn megy át az emulzió, ezzel elérve a tökéletes tisztaságot.

Kétféle tisztítás létezik, a magas nyomású és az alacsony nyomású tisztítás. A magas nyomásúnál sok vizet felhasználva, a vízsugár erejével végezzük a tisztítást, míg az alacsony nyomásúnál kevés vizet felhasználva, a magas hőmérsékletnek köszönhető a tisztítás hatékonysága. Az alacsony nyomású technika lehetővé teszi a gépek összes alkatrészének biztonságos tisztítását. A gépek fix vízcsatlakozás nélkül is képesek dolgozni, mivel a felső tartályban tárolt szennyezett vizet a zsírok, olajok, egyéb szennyeződések kiszűrése után visszaforgatnak az alsó, tiszta vizet tároló tartályba.

További információ

A ph-cleantec magyarországi forgalmazója a Prémium Szerszámgépszerviz Kft.

Megosztás
[
    ]