A legújabb Hurco szabadalom – 3D nyomtatás CNC szerszámgépen

A Hurco vállalat bejelentette legújabb amerikai szabadalmát, egy olyan új technológiát, mellyel kombinálják a 3D nyomtatást és a CNC megmunkálást.

Hurco Headquarters

„Egy sajátgyártású Hurco vezérlő szoftverrel ellátott additív megmunkáló adaptert terveztünk, mellyel sikeresen alakítottunk 3D nyomtatóvá egy CNC marógépet,” mondta Gregory Volovic, a Hurco vállalat elnöke. „a cég régóta foglalkozik olyan technológiák feltalálásával, melyekkel a vásárlóink termelékenyebbé, nyereségesebbé tehetik gyártási folyamataikat. Ez is egy ilyen találmány, mely széles körben elérhetővé teszi a legfejlettebb technológiákat. Ezzel az új additív megmunkálási képességgel, a felhasználók képesek lehetnek egyetlen gép használatával eljutni a tervtől a műanyag prototípuson keresztül a kész fém alkatrészig, anélkül hogy megismételnék a beállításokat vagy több prototípust készítenének drága fémekből és egyéb nyersanyagokból,” nyilatkozta Volovic.

Az új additív technológiának köszönhetően a Hurco szerszámgépek képesek elvégezni a 3D nyomtatást, így nincs szükség külön 3D nyomtatóra. A cég továbbra is dolgozik a találmány továbbfejlesztésén, hogy más additív megmunkálási folyamatok elvégzésére is alkalmas legyen.

Hurco VMC's

„Nemrég adtunk ki egy közüzemi szabadalmi bejelentést az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalának közreműködésével, melyben részletesen leírtuk az új 3D nyomtatási technológiánkat. A vezérlés által a felhasználók számára gyorsabb és könnyebben használható lesz a CNC alapú 3D nyomtatás és prototípus készítés.

Forrás:Hurco

Megosztás
[
    ]