Az Okuma THINC-OSP-P300 szinte már a gépkezelő gondolataiban olvas

p300_1Ha valaki olyan CNC vezérlőről álmodozik, amely képes a gépkezelő gondolataiban olvasni, az mindenképp adjon egy lehetőséget a THINC-OSP-P300-nak, mert bár gondolatolvasó funkcióval még nem rendelkezik, már nagyon közel jár hozzá. Az üzemmód alapú interfészből az intuitív, folyamat alapúra történő átállás révén az Okuma P300 vezérlője drámai váltást jelent a régi felépítéshez képest. A változás olyan nyilvánvaló előnyökkel jár, mint amilyen például a funkciók egyetlen „EASY OPERATION” ablakba történő egyesítése.

A régi üzemmód alapú vezérlések esetén a felhasználónak végig kell lépkednie az egyes ablakokon a beállítások beviteléhez, amely egy ismétlődő, időrabló feladat. A gépkezelőnek például el kell lapoznia a Nullpont oldalra a nullpontok felvételéhez, majd vissza kell váltania a Paraméterek oldalra a paraméterek beállításához, és így tovább. A P300 esetében azonban az öt-hat oldal közötti oda-vissza lapozgatás helyett a felhasználónak a rendelkezésére áll egy EASY OPERATION interfész, amely minden adatot egy helyre koncentrál. A P300-at ezenfelül még hatékonyabbá teszi az új megosztott adatbázis, amely a bevitt adatokat képes megosztani az egyes műveletek között. Azok az adatok, amelyek a vezérlés egyik felületén kerültek bevitelre, automatikusan megjelennek az összes többi felületen is. Ezeknek a funkcióknak köszönhetően a CNC vezérlés redundanciája jelentősen csökkent, ami közvetlenül csökkenti a beállításhoz szükséges időt. Közvetve pedig azáltal, hogy a teljes gyártási folyamat kisebb hányadát teszi ki a beállítás, a gyártás idő szempontjából lényegesen gazdaságosabb és hatékonyabb.

p300_2

A P300 ugyanarra a Windows alapú, nyílt architektúrájú platformra épül, amelyet az összes többi THINC-OSP CNC vezérlés is használ. Ez a teljes mértékben nyílt rendszer lehetővé teszi a számítógépes alkalmazások könnyű üzembe helyezését, amelyek számos további kényelmi funkciót biztosítanak közvetlenül a CNC szerszámgépen. A szerszámlisták és beállítási táblázatok, folyamat dokumentációk és oktató videók mind a kezelők rendelkezésére állnak, a beállítás és az üzemeltetés elősegítésének érdekében. A rendszerhez könnyedén illeszthető egy USB tolómérő vagy mikrométer is az alkatrész méreteinek ellenőrzéséhez és a folyamatvezérléshez szükséges statisztikai adatok elektronikus felvételéhez. Nincs papír, kevesebb az emberi tényező, kevesebb a hibalehetőség. A P300 szabványos, számítógép kompatibilis Ethernet és USB portjai lehetővé teszik a rendszer egyszerű integrációját az üzem és a vállalat kommunikációs csatornáiba. A távoli elérés révén a szerszámgép vészjelző rendszere könnyedén beállítható úgy, hogy a vállalatvezetés azonnal értesüljön a problémákról e-mailen vagy telefonon keresztül.

A P300 nyitott és rugalmas platformjának köszönhetően a felhasználók minden új funkció előnyét azonnal élvezhetik, amint azok elérhetővé válnak, és ehhez nincs szükség költséges felújítására, mint más CNC vezérlések esetén. A platform tehát nagymértékben személyre szabható és kiegészíthető, így a felhasználók azonnal kihasználhatják a legújabb funkciókat. A korlátlan továbbfejlesztés lehetőségének köszönhetően pedig a beruházás élettartama alatt termelt nyereség jelentősen növelhető.

Amitől a THINC-OSP-P300 egyedülálló:

  • Az intuitív EASY OPERATION interfész révén a beállítás nagy része egyetlen ablakban megvalósítható, ami nagyban csökkenti a beállításhoz szükséges időt
  • A vezérlés megosztja a szerszáminformációkat az olyan funkciók között, mint amilyen a One Touch-IGF és az Ütközéselkerülő Rendszer, így minden adatot elég egyszer bevinni.
  • A nyitott architektúra megkönnyíti a különböző perifériák rendszerhez illesztését, legyen szó mérőműszerekről, vagy akár egy teljes vállalatirányítási rendszerről.
  • A vezérlés egyszerűen beállítható úgy, hogy az bármilyen hiba esetén azonnal email értesítést küldjön.
  • A vezérlés élettartama alatt termelt nyereség jelentősen növelhető azáltal, hogy az új funkciók könnyedén, extra költség nélkül hozzáadhatóak a rendszerhez.

Forrás www.okuma.com

További információ:

2015-től az Okuma gépek hazai forgalmazója a SMARTUS Zrt.

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]