A SOLIDWORKS Simulation 2015 újdonságai

A SOLIDWORKS legújabb kiadása egy olyan folyamat gyümölcse, mely során számtalan, keményen átdolgozott munkaóra alatt a felhasználói közösség által biztosított visszajelzések eljutnak azokhoz a szakemberekhez, akik a személyes igényeknek megfelelő kialakításért felelősek.

Látogasson el Ön is a SOLIDWORKS 2015 hazai Ősbemutatójára, és győződjön meg az új verzió képességeiről a saját szemével is!

SOLIDWORKS 2015 ŐSBEMUTATÓ

Helyszín: Lurdy ház Moziterme (Budapest, 1097 Könyves Kálmán körút 12-14.)
Időpont: 2014. október 9.

Regisztráljon most!

A SOLIDWORKS 2015-ös verziójának megjelenése előtt a készítők szerettek volna alkalmat biztosítani, hogy néhány, a legújabb funkciók fejlesztésével foglalkozó szakember mutathassa be kedvenc eszközeit az új verziójból. Mai szakértőnk Delphine Genouvrier, a SOLIDWORKS Simulation termékmenedzsere.

Delphine Genouvrier kiemelt újdonsága: Shell manager

A SOLIDWORKS Simulation 2015 egyik új funkciója, a Shell Manager, minden bizonnyal az összes olyan felhasználónk kedvencévé fog válni, akik vékony, nagyméretű héj modelleket terveznek. A Shell Manager által könnyedén beállítható a héj minden adata, megtekinthetjük, kedvünk szerint felhasználhatjuk az előre meghatározott, héj modell készítéséhez rendelkezésre álló anyagokat. Az új alkalmazás egyik nagy előnye, hogy minden adatot láthatunk egyetlen kattintásra. Megjeleníthetjük a héjakat a vastagságuk alapján, az alapanyag tulajdonságai alapján vagy a vastagság eltolása alapján, melyet 3D módban ellenőrizhetünk. A Shell Manager eszköz rengeteg időt takaríthat meg, hiszen nem kell minden egyes réteget egyesével kiválasztani és külön-külön vizsgálni ahhoz, hogy átlássuk a modell felépítését.

shell_delphine

Egy másik remek tulajdonság, szintén az egyik kedvencem, hogy sokkal egyszerűbb módon hozhatunk létre csoportokból álló, nagyméretű modelleket. Előre beállíthatjuk egy adott csoporthoz tartozó elemek vastagságát, anyagát, így később csak hozzá kell adni a csoporthoz a kiválasztott elemet. Ezzel a remek funkcióval egyszerre több felszínnek adhatjuk meg a kívánt adatokat, ezzel nagy mértékben gyorsítva a tervezési folyamatot. Így tehát rengeteg időt spórolhatunk a régi verziókhoz képest, melyekben ezt egyesével kellett megtenni minden külön elemmel. Az új SOLIDWORKS Simuation eszközt a felhasználók visszajelzései alapján tervezték, melyeket a kiterjedt héj modellekkel szerzett tapasztalataik alapján osztottak meg velünk. Felkértük felhasználóink egy csoportját a SOLIDWORKS World 2014-en, hogy teszteljék a Shell Manager alpha verzióját, és ezáltal támogassanak minket abban, hogy értékes megjegyzéseiket felhasználva tökéletesre csiszoljuk új szoftverünket. A Shell Manager segít minimalizálni a párhuzamos mérnöki szimulációkhoz szükséges beállítási időt, ezért én magam is alig várom, hogy rendszeresen használhassam.

Forrás blogs.solidworks.com

További információ:

A SOLIDWORKS hivatalos hazai forgalmazója az EuroSolid Kft.

Megosztás
[
    ]