Seco X4 beszúró és leszúró rendszer, kis alkatrészek stabil megmunkálásához

seco_x4_1A Seco a többélű X4 rendszerével képes kielégíteni a keskeny vágóélű beszúró és leszúró szerszámok iránti keresletet, mivel ezek tökéletes választást jelentenek a kisméretű alkatrészek megmunkálásához. Legutóbbi fejlesztésükként rövidebb befogó szárakkal is kibővítették rendszerüket, hogy forgácsolási alkalmazások még szélesebb körét képesek legyenek lefedni.

Az X4 indexálható érintőirányú lapkákkal, háromdimenziós forgácstörőkkel és nagy stabilitású befogóval rendelkezik. Ez az erős, megbízható rendszer nagy pontosságot, termelőképességet és felületi minőséget biztosít a külső beszúrási és leszúrási folyamatoknál, a legkülönbözőbb anyagokból készült kisméretű alkatrészek, vékony rudak és csövek megmunkálása során.

Az MC forgácstörővel ellátott lapkák vágóélének szélessége 0.5 mm és 3 mm között, míg a fogásmélységük 2.6 mm és 6.5 mm között mozog. Leszúrásnál, a lapka szélességétől függően a megmunkálható rúd maximális átmérője 5.2 és 13 mm között változhat. A lapkák semleges vagy jobb- és balkezes főél elhelyezési szöggel is elérhetők.

Ezenfelül R és FG jelzésű, pozitív homlokszögű profilok is elérhetők. A lekerekített profillal rendelkező R lapkák vágóéle 1 mm és 3 mm között változik, míg az FG lapkák éle 1.15 mm és 2.65 mm között mozog. Ez utóbbiak a DIN471, DIN472, SMS1581 és SMS1582 szabványnak megfelelő rögzítőgyűrűk megmunkálására is alkalmasak.

Lapkaminőségek tekintetében az X4 rendszer a nagy kihívást jelentő alkalmazásoknál CP500-at használ a kopásállóság megnövelésének érdekében, míg az általános megmunkálási feladatoknál CP600-at a szívósság és a kopásállóság kombinált növelésére.

https://www.youtube.com/watch?v=e-N4T58sqaM

A felső befogás mereven rögzíti a lapkát, és a rögzítő csavar felülről és alulról is elérhető. Az X4 szerszámbefogók a szár méretét illetően széles választékban kaphatók, beleértve a 1212, 1616, 2020 és a 2525-ös méretet, valamint a Seco-Capto™ C4, C5 és C6 modelleket is. A legújabb, kompakt szerszámbefogófejjel tervezett 1212 és 1616-os szárak elérhetővé teszik az X4 által nyújtott előnyöket és megbízhatóságot a kisebb csúszófejes gépeken is, melyeknél kifejezetten keskeny vágóélre és kis szárakra van szükség. Különösen nagy előnyt jelent, hogy egy szerszámbefogó kompatibilis minden X4 lapkával, így nincs szükség akkora eszközkészletre.

Secotools 591-12, org arb nr 564-12, M4 actionbilder

A 1212-es szárhoz tervezett befogófejen kívül minden X4 szerszámbefogó rendelkezik a Seco Jetstream Tooling® Duo technológiájával is, így ezek a befogónál és a lapka alatt is rendelkeznek hűtőfolyadék kivezetésekkel, ezáltal fokozva a termelékenységet, növelve a szerszámok élettartamát és a javítva forgácseltávolítás hatékonyságát. A Jetstream Tooling® Duo rendszer a hűtőfolyadékot két helyen, a forgácsolási és melegedési zónák optimális pontjainál  vezeti ki, hozzájárulva a hatékonyabb hűtéshez, az ideális forgácsképződéshez és a jobb alkatrész minőséghez.

Forrás www.secotools.com

További információ:

A Seco hivatalos weblapján.

Megosztás
[
    ]