A Dassault Systèmes a SIMPACK felvásárlásával bővíti saját szimulációs portfólióját

A Dassault Systèmes, a világ egyik vezető 3D-s tervezőszoftver fejlesztője bejelentette a több-test szimulációs technológiák úttörőjének számító SIMPACK felvásárlását. A SIMPACK megvásárlásával a Dassault Systèmes a SIMULIA valós mulitifizikai szimulációs technológiai portfólióját fogja kibővíteni a több testből álló mechatronikai rendszerek szimulációjának képességével, kezdve a virtuális koncepciók hitelesítésétől, egészen a valósidejű számításokig. A SIMPACK több mint 130 ügyféllel rendelkezik az energia-, autó- és vasútiparban, amelyek között olyan neves gyártók is megtalálhatók, mint az Alstom, a Bombardier, a BMW, a Daimler, a Honda, a Jaguar Land Rover, a MAN és a Vestas. A pontos felvásárlási árat nem hozták nyilvánosságra.

simpack

„A SIMPACK mai felvásárlása egy nagyszabású stratégia része, amelynek végső célja a 3DEXPERIENCE platform kiterjesztése, hogy az teljes körű, eddig elképzelhetetlen virtuális és valós termékélményt legyen képes nyújtani az ügyfeleink számára.” jelentette ki Bernard Charlès, a Dassault Systèmes elnök vezérigazgatója. „A fogyasztók elvárják, hogy a gépkocsik, repülőgépek és majdnem minden egyéb termék folyamatosan egyre okosabbá, biztonságosabbá, gyorsabbá, csöndesebbé és hatékonyabbá váljon. Ennek következtében egy új termék kidolgozásakor a vállalatokra nagyobb feladat hárul, mint pusztán az egyes összetevők, a vezérlés, a mozgatás és a szerkezet megtervezése. A vállalatoknak meg kell tapasztalniuk a terméket már a tervezési folyamat során.”

A SIMPACK már többször is bizonyította kiemelkedő technológiai előnyeit, amely elsősorban az alkalmazott komplex modelleknek, a különböző figyelembe vett nemlineáris hatásoknak, a felhasznált hatékony numerikus algoritmusoknak és a valósidejű képességeknek köszönhető. A SIMPACK neve egyet jelent a magas színvonalú minőséggel, így nem csoda, hogy hatékony megoldásaikat alkalmazások széles körében használják előszeretettel.

[youtube]iZmcZfm4H4w[/youtube]

„A felvásárlással a SIMPACK most új piacokhoz jut, és a Dassault Systèmes technológiai, üzleti és működési tapasztalatai révén a pozíciója is tovább erősödik. A két cég hasonló, technológia központú vállalati kultúrával rendelkezik, és közös a hosszú távú elkötelezettségünk a tudományos újítások iránt is.” mondta Alex Eichberger, a SIMPACK vezérigazgatója és alapítója. „Egyesítjük tehát erőinket és technológiáinkat, hogy még magasabb színvonalú megoldásokat tudjunk biztosítani az ügyfeleink számára.”

A SIMPACK által kibővített 3DEXPERIENCE platform segítségével a Dassault Systèmes egy valóban piacvezető integrált megoldást fog kínálni ügyfeleinek az összetett rendszerek fejlesztéséhez, kezdve a realisztikus multifizikai szimulációkkal, a mechatronikai szerkezetek pontos, valós idejű szimulációján keresztül, egészen az intelligens rendszerek vezérlésének szimulációjáig.

Forrás www.3ds.com

További információ:

A CAD-Terv Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]