7 videó tipp az Autodesk Inventor funkcióinak legjobb kihasználásához

Az Autodesk Inventor használatát segítő tippgyűjteménybe olyan videó anyagokat válogattunk össze, amelyeket a 2011-es és újabb Inventort használók számára lehetnek hasznosak. A vázszerkezetelemek tervezésének automatizálása, a STEP és IGES fájlok tartalmának egyszerűbb importálása, a részösszeállításokhoz használható iCopy, a stílustár és a 3D csővezetéktervező alkalmazás mind a felhasználók által kért és az Inventor legutóbbi néhány verziójában bevezetett újdonság. Ezen funkciók mindegyike segít a termék- és alkatrésztervezőknek, valamint a szerkezettervezőknek és építészmérnököknek még jobban kihasználni az Inventor képességeit.

1. Vázszerkezetek elemeinek tervezése

Miért építené meg kézzel a vázszerkezeteket, amikor a meglévő vázlatok vonalaiból is kihúzhatja az idomokat? Ez a tipp elmagyarázza, hogyan használhatja az elemtárbeli profilok százait a vázszerkezetek létrehozásához, és hogyan vághatja ki és másolhatja át a meglévő vázlatokat egy új szerkezetbe, és hogyan adhatja meg a sarokillesztéseket.

Videó: Andy Rahden tulajdona

2. Egyedi vázszerkezetelemek készítése és közzététele az Inventor Frame Generator használatával

Úgy is létrehozhat egyedi vázszerkezetelemeket, ha iAlkatrészekké alakítja, majd az Inventor vázszerkezet-készítőjével szerkezeti alakzatokként hozza létre azokat. Ez hasonlít a fenti vázszerkezet-tervezési tippre, de több testreszabási lehetőséget tartalmaz. További információért tekintse meg az ImaginIt Technologies videóját:

Videó: ImaginIt Technologies tulajdona

3. iCopy használata a hasonló részösszeállítások létrehozásához

Sok tervhez szükséges olyan részösszeállítások létrehozására, amelyek csak bizonyos részleteikben különböznek egy gyakran használt összeállítástól. Az Inventor 2011-es és annál újabb verzióinak iCopy szolgáltatása automatizálja a hasonló alkatrészek másolásának és elhelyezésének folyamatát, és ezzel lehetővé teszi a gyakran használt összeállítások egyszerű testreszabását. Egyszerre több részegység másolásának és elhelyezésének folyamatát is automatizálhatja.

Videó: Autodesk Inc. tulajdona

4. A szállító által biztosított 3D modellek egyszerű importálása

Számos szállító biztosítja termékei 3D modelljeit olyan semleges fájlformátumokban, mint a STEP, azonban ezeket sokáig tarthat Inventor összeállításokba importálni, ha nem ismeri ezt a gyors módszert. Használja a Place (Elhelyezés) parancsot, és váltson arra a fájlformátumra, amelyből konvertálni szeretne (STEP, IGES stb.), majd a menük használatával válassza ki, hogy pontosan mit is szeretne importálni. Tekintse meg az ECAD videóját:

Videó: ECAD Inc. tulajdona

5. Stílusok összegyűjtése és a stílustár használata

Az Inventor 2012 szoftverben a stílustár már nem opcionális. Az Inventor 2012 előtt a stílusokat különálló fájlokban, alkatrészfájlokban, szerelésfájlokban vagy más típusú Inventor fájlokban lehetett tárolni. A stílustárak egy helyre gyűjtik össze a stílusokat, ezzel memóriát takarítanak meg, mivel így az Inventor nem hoz létre különálló stíluspéldányt minden egyes fájlhoz. Könnyedén létrehozhat stílustárat a Projects (Projektek) lap „Use Style Library” (Stílustár használata) beállításának megváltoztatásával. Az alábbi videó rámutat arra, hogyan gyűjtheti össze a különböző stílusokat egyetlen összesítő könyvtárba.

Videó: ECAD Inc. tulajdona

6. Adaptív rugótervezés

Ha olyan rugót szeretne tervezni az Inventor szoftverben, amelynek az összenyomott hossza igazodik két párhuzamos felület közötti távolsághoz, először létre kell hoznia a síkokat, amelyek a rugó eleje és vége közötti távolságot határozzák meg. Ezután a Create (Létrehozás) paranccsal megrajzolhatja a rugót az XZ keretben.

Videó: Symetri UK tulajdona

7. A 3D csővezetéktervező alkalmazás használata

Az Inventor 2013 szoftverhez elérhető egy 3D csővezeték-tervező alkalmazás is. Csak meg kell adnia az alapul szolgáló pontok számát és értékét, valamint a cső átmérőjét, és az alkalmazás automatikusan létrehozza a 3D csővezetéket.

Videó: Dave Whiteley tulajdona

Ha még nem rendelkezik Autodesk Inventor szoftverrel, próbálja ki minden kötelezettség nélkül. Az ingyenes, 30 napos próba verzió innen tölthető le.

Vannak az Autodesk Inventorban alkalmazható hatékonysági tippjei vagy ötletei? Ossza meg azokat az Autodesk Fórum szakmai közösségével!

Tudta-e, hogy a különböző vásárlási lehetőségeknek köszönhetően minden eddiginél egyszerűbben tehet szert a kívánt Autodesk szoftverre, vállalkozása egyedi igényeinek megfelelően. Választhatja az ÖRÖKÖS LICENCET, mint korábban, vagy a BÉRLÉSI LEHETŐSÉGET, ahogy Önnek megfelelő. Az Autodesk szoftverbérleti konstrukciókkal a használat alapján fizethet negyedéves vagy éves hozzáférésért. Mielőtt licenc konstrukciót vásárolna, gondolja át, milyen típusú munkát végez. További információ itt

Forrás Autodesk

 

Megosztás
[
    ]