Valeo innovációs verseny a jövő autóiért, a jövő mérnökeivel

CMJN de baseA Valeo vállalatcsoport idén ősszel rendezi a második nemzetközi, éves innovációs versenyét, a Valeo Innovációs Versenyt (Valeo Innovation Challenge). A versenyen a világ minden tájáról érkező egyetemi hallgatók mérhetik össze a tudásukat a 100.000 Eurós fődíj reményében.

A Valeo ezen a versenyen keresztül biztosít lehetőséget az ifjú mérnököknek világszerte egy olyan eszköz kifejlesztésére, amely a 2030-ig piacra kerülő autókat intelligensebbé és könnyebben kezelhetővé teszi. A versenyen való részvétel feltételeit és a szabályait az idén Párizsban megrendezésre kerülő Motorshow kiállításon fogják kihirdetni.

A diákok kettőtől öt főig terjedő csapatokban nevezhetnek majd a verseny honlapján egy lényegre törő, innovatív projekt tervének angol nyelvű bemutatásával, a valeoinnovationchallenge.valeo.com. címen. A verseny célja a hallgatók kreativitásának ösztönzése, azzal hogy lehetővé teszik a különböző képzéseken hallgató diákok számára, hogy csapatot formáljanak. Ily módon a mérnökhallgatók egyesíthetik a tudásukat a társadalomtudomány szakos vagy bármilyen egyéb, a projekt szempontjából hasznos szakon tanuló társaikkal.

A nevezést követően, a húsz kiválasztott csapatnak egy-egy modellt kell létrehozniuk amely formátumát ők dönthetik el (tárgyi modell, alkalmazás vagy bármilyen egyéb). Mindegyik csapat 5.000 Euró tőkét kap az ötleteik gyakorlatba ültetésére és egy funkcionális modell építésére.

A döntősök projektjeit a Valeo szakembereiből és külsős partereiből álló zsűri értékeli, amelynek elnöke Jacques Aschenbroich, a Valeo vezérigazgatója lesz, a 2015-ös Frankfurti Auto Show kiállításon.

A győztes csapat jutalma egy 100.000 Eurós fődíj.

A Valeo Innovációs Verseny a Valeo innovációs stratégiájának a részét képezi, a vállalat több mint egymilliárd Euró összértékű kutatásfejlesztési költségvetésén belül. A Valeo vállalatcsoportot, a világ autógyártóinak a technológiai partnerét, az innováció hajtja előre.

A 2013-ban benyújtott közel 800 szabadalom bizonyítja Valeo 10.000 kutatójának elhivatott munkáját, akik napról napra a jövő autóinak fejlesztésén dolgoznak, hogy a legújabb eredmények a szélesebb közönség számára is elérhetőek legyenek.

Forrás Valeo

További információ:

A Valeo Innovation Challenge honlapján.

Megosztás
[
    ]