Telt házas DMC 650 V gépbemutató a DMG MORI Hungary-nél

Telt ház a bemutató mindkét napján

DMG MORI - DMC 650 V2014. május 21-én és 22-én tartotta a DMG MORI Hungary Kft. a DMC 650 V szerszámgépet bemutató roadshow-ját budapesti telephelyén.A szerszámgép-bemutató, ahogyan az előzetes cikkben is megírtuk, nem csak elméleti előadás volt, a résztvevők a gyakorlati bemutatókon keresztül is megismerkedhettek a gép teljesítményével és lehetőségeivel. Csapatunk a rendezvény második, kisebb forgalmú napján tudott részt venni, ami így is telt házas érdeklődést jelentett. Az első napon ugyanis egy diák csoport is ellátogatott, hogy megismerkedjen a modern technológiai megoldásokkal, szoftveres alkalmazásokkal, vezérlőtípusokkal és a megfelelő szerszámok kiválasztásának módjával.

Színvonalas szakmai előadások

Ahogyan az videónkból is kiderül, a program nagyon gazdag szakmai ismeretek elsajátítására nyitott lehetőséget. A házigazda szerepét Csizmadi László, a DMG MORI Hungary Kft. területi értékesítési képviselője látta el. A köszöntőt követően részletesen is ismertette a DMG MORI felépítését, illetve a szerszámgép műszaki paramétereit. Másodikként a Siemens SINUMERIK 840D solution line vezérlőről beszélt Gonda Norbert, a Siemens szerszámgépvezérlő szaktanácsadója. A szerszámbefogásról a szemináriumon a Power Tools Kft. által forgalmazott Haimer termékek gondoskodtak. Ezeket Déri Attila, a Power Tools Kft. ügyvezető igazgatója mutatta be. Őt Orosz László, a Sandvik Coromant forgácsolási technológiával és szerszámokkal foglalkozó termékszakértője követte részletes termékismertetővel. Csizmadi László az élő forgácsolási bemutató előtt még ismertette a CELOS rendszert, ami a alkatrészgyártást az ötlettől egészen a kész termékig végigkíséri.

DMG MORI - DMC 650 V

Gyakorlati bemutató élőben

A szerszámgép-bemutató igazán izgalmas részét természetesen az élő megmunkálás jelentette, melyet Holger Schiffer, a Deckel Maho seebachi gyárának alkalmazástechnológus mérnöke készített elő. Az első megmunkálási bemutatóban nagyolási műveleteket láthattak a résztvevők Orosz László kommentálásában. A megmunkálás paraméterei részletesen bemutatva ITT érhetők el.

Az ebédet követően további előadások és megmunkálási demók következtek. Florian Scheu, a DMG MORI területi értékesítési képviselője a DMG Process Chain: Hatékony, erős, és standardizált CAM-programozásról tartott előadást Csizmadi László tolmácsolásában. Déri Attila és a Power Tools Kft. kollégái közösen bemutatták a Haimer Power Clamp Premium zsugorkötéses szerszámbefogó és a Dynamic Tool 2009 szerszám-kiegyensúlyozó rendszereit.

DMC 650V

A DMG MORI ezt a szerszámgépet számos területre egyaránt ajánlja, mint az általános gépgyártás, az autóipar vagy a szerszám- és formagyártás. A gépet a legutóbbi EMO Hannover kiállításon mutatta be először a DMG Mori, és hazai nagy érdeklődésre való tekintettel döntöttek úgy, hogy egy roadshow keretében Magyarországra is elhozzák. Egy előző cikkünben a szerszámgép tulajdonságait és főbb paramétereit már ismertettük.

DMG MORI - DMC 650 V

A bemutatókat követően a helyszínre látogató érdeklődőknek lehetősége nyílt személyes konzultációra a szakemberekkel, illetve más vendégekkel is, ami az ilyen jellegű rendezvények egyik kulcsmomentuma: a saját tapasztalatok megosztása és cseréje az iparban talán az egyik legnagyobb segítség.

Összességében egy nagyon színvonalas és informatív rendezvényen vehettünk részt, ahol a szerszámgépről és a hozzá kapcsolódó területekről sok – az iparban hatékonyan felhasználható – szakmai tudást meríthettünk, és ha DMG Mori szervezésében a jövőben hasonló roadshow kerül megrendezésre, mindenkinek csak javasolni tudjuk a részvételt!

[nggallery id=178]

További információ

DMG/Mori Seiki Hungary Kft. honlapja

A DMG / Mori Seiki Hungary Kft. kapcsolattartója:
Bartha-Biró Barna
Tel.: +36-1-371-2450
Fax: +36-1-371-2451
Mobil: +36-30-894-5898
E-Mail: barna.bartha-biro@dmgmori.com

Megosztás
[
    ]