KR Fortec, a KUKA nagy teherbírású sorozatának legújabb tagja

KUKA KR Fortec

KUKA KR Fortec

A közelmúltban bemutatott KR Fortec robotkar a KUKA Roboter GmbH nagy teherbírású sorozatának legújabb tagja. Az új robot a 360-600 kg-os teherbírási tartomány lefedésére készült, amivel a nagy sikernek örvendő KR 1000 titan alatti szegmenst egészíti ki.

A KR Fortec sorozat a KUKA már bizonyított technológiáit ötvözi a mai és a jövőbeli felhasználói követelmények teljes körű kielégítésére. A 360 kg-tól 600 kg-ig terjedő sorozat összesen 25 modellt tartalmaz, melyek maximális kinyúlása eléri a 3.326 mm-t. A szabványos verzión felül a KUKA minden modellből kínál további variációkat, például szerszámgépbe történi integrációhoz, falra szereléshez, illetve öntödei alkalmazásokhoz.

A KR 1000 titan és az új KR Fortec sorozat közösen már képes lefedni a teljes nagy teherbírású palettát.

A korábbi sorozathoz képest a KR Fortec előnyei nyilvánvalóak. A csuklók korábbi szíjhajtását fogaskerekes technológia váltotta fel, amivel megtakarítható az éves szíjcsere, és ezáltal csökkenthetők a karbantartási költségek. A tengelyek mozgási sebessége 18%-kal nőtt a korábbi sorozathoz képest, azonos teherbírás és kinyúlás mellett.

Az új kompakt formaterv és az áramvonalas megjelenés tökéletesen alkalmassá teszi a KR Fortec sorozat tagjait a már meglévő, esetenként szűkös automatizált cellákba való beépítésre, vagy akár teljesen új cella koncepciók megvalósítására. A KR Fortec robotkarok a lineáris egységekben való használathoz is optimálisak.

Energiaellátás terén a KUKA továbbra is olyan szisztematikus megoldásokat használ, mint a már bizonyított K box, amely garantálja a hosszú élettartamot, karbantartási munkáknál pedig a könnyű cserélhetőséget.

Forrás www.kuka-robotics.com

További információ:

A KUKA hivatalos oldalán.

Megosztás
[
    ]