TRUMPF házi kiállítás Ditzingen

2014_03_26-28_Trumpf_02_022014. március 25-29. között rendezték meg a TRUMPF INTECH 2014 kiállítást, mely a TRUMPF hagyományos, a cég újdonságait bemutató több napos házi kiállítása. A rendezvényt idén is a vállalat ditzingen-i központjában tartották, melyre a világ minden tájáról érkeztek látogatók.

Csapatunk a TRUMPF Hungary Kft. meghívására utazott ki a vállalat központjába, ahol a kiállítás során számos magyarországi cég képviselője is az érdeklődők között volt. A kiállítás ideje alatt főként a TRUMPF lézertechnológiai és lemezmegmunkálási fejlesztéseit mutatták be, főként alkalmazási példákon és valós gyátási körülmények között.

Az öt napos rendezvény során a kilátogatók a már jól bevált technológiák és gépek mellett megismerkedhettek az új fejlesztésű, TRUMPF TruBend 3000 széria legújabb tagjával a TruBend 3100 élhajlítójával is. A gép elsősorban a belépőszintű TRUMPF gépek sorát bővíti, mely költséghatékony megoldást nyújt kis-szériás gyártási feladatok ellátására. A gépet új vezérléssel látták el, természetesen a ma már szinte elengedhetetlennek tűnő érintőképernyős kezelőfelülettel. A kompakt kialakítás előnyt jelent, ha a telepítéshez rendelkezésre álló hely problémát jelentene, valamint az új BendGuard funkcióval a gépkezelő biztonsága és a szerszámozási idő jelentősen javul. A gépről készült bemutatóvideónkat hamarosan láthatják oldalunkon.

2014_03_26-28_Trumpf_37_37A TruPunch 3000 jeleníti meg a TRUMPF fejlesztéseinek következő állomását. A stancoló új konstrukciójának köszönhetően már 500 x 500 mm-es lemezalkatrészek is automatikusan eltávolíthatók a munkatérből, továbbá nagy lemezméretek esetén is újrapozicionálás nélkül végezhetők a stancolási műveletek, ami nagy jelentőséggel bír a pontosságra, az időmegtakarításról nem is beszélve.

Az élhajlító gép csak egy kis szelete volt az újdonságoknak, a TRUMPF lézertechnológiai fejlesztései egy teljes csarnokot megtöltöttek. Elsőként a mobil lézeres jelölés új lehetőségeit érdemes megemlíteni. A TRUMPF Mobile Marker jelölőjével már nem okozhat problémát a nagy méretű alkatrész és a jelölő munkaterének összeegyeztetése. A portálos gépek logikájához hasonlóan, ahol a gép egyes részegységeit mozgatják, nem a nagy tömegű, bonyolult munkadarabot, itt is a gépet lehet a munkadarabhoz vinni és az alkatrészt “megmunkálni”. A géppel bárhol, bármikor, bármilyen jelölés, kód vagy minta elhelyezhető a kívánt felületen, csak az energiaellátást kell biztosítani.

2014_03_26-28_Trumpf_44_44

A rendezvény résztvevői megismerhették a TruLaser Station 5005 lézerhegesztő munkaállomást, mely a kis és közepes méretű alkatrészek hatékony hegesztési feladataira nyújt megoldást. A gép helyigénye kevesebb, mint egy négyzetméter. A TRUMPF elsősorban gyógyászati eszközök, precíziós munkadarabok, illetve elektronikai alkatrészek megmunkálásához javasolja a berendezést.

A TruLaser 3000 fiber lézer szériát már 4 kW-os TruDisk 4001 lézergenerátorral szerelték. A megnövelt lézerteljesítménnyel már szerkezeti acélt, rozsdamentes acélt és akár alumíniumot is lehet vágni, akár 20 mm-es vastagságig! Az új RotoLas fejlesztéssel a TruLaser 3030 gépet nagyon rövid idő alatt lehet síklemezek megmunkálásáról cső- és profil megmunkálásra átállítani. További újdonság, hogy a Blechexpo-n bemutatott, eddig csak a TruLaser 5000-es szériánál elérhető MobileControl app – mellyel bárhonnan, bármikor felügyelhető és irányítható a gép – már a 3000-es szériához is rendelkezésre áll, mellyel gyakorlatilag egy iPad-ről kezelhetővé vált a lézergép.

A 3D lézeres vágás területén is komoly újításokkal jelentkezett a TRUMPF, hiszen már jelentősen sikerült megnövelni az említett technológiával vágható anyagvastagságot, még fiber lézer alkalmazása esetén is.

2014_03_26-28_Trumpf_41_41A TruLaser Tube 7000 széria a csőmegmunkálás területén jelent komoly előrelépést. Bármilyen csőről vagy profil szálanyagról legyen szó széles falvastagság tartományban, előzetes beállítások nélkül variálhatók az alapanyagok formái és anyagminőségei is. A profiltól függetlenül bármilyen komplex kontúr és kitörés megvalósítható. A kiállításon mutattak be két kiemelkedő új fejlesztést a gépen, a SeamLine Tube funkciót, mellyel egy kamera segítségével automatikus külső és belső varratfelismerés történik, automatikus pályakorrekcióval, illetve a PierceLine funkciót, mely a beszúrási folyamatot felügyeli és szabályozza a lézerteljesítményt a beszúrás során. Ezzel a funkcióval jelentősen csökkenthető a beszúrási idő, egyúttal a kész alkatrész felületi minősége is jelentősen javul.

A mai világ szerviz igényeire is új válasszal jelentkezett a TRUMPF. Az újonnan kiépített Visual Online Support támogatói felületnek köszönhetően a kisebb karbantartási illetve hibaelhárítási feladatokat a szerviztechnikus fizikai jelenléte nélkül, a gépkezelővel létrehozott online kapcsolattal orvosolni lehet. A felmerült problémákat valós idejű kommunikáció során a gépről készült képek alapján tudja a szerviztechnikus kijavítani, illetve a gépkezelőnek a szükséges információkat és utasításokat átadni. A TRUMPF ettől az újítástól a gépek állásidejének legalább 25%-os csökkenését várja, ami jelentős költségmegtakarítást tud biztosítani a felhasználóiknak.

[nggallery id=170]

További információ

A TRUMPF honlapján.

Megosztás
[
    ]