Lerántották a leplet a KUKA asztalitenisz videójáról

A KUKA teaser alapján már mi is előre beharangoztuk Timo Boll és a KUKA KR Agilus robot összecsapását egy asztalitenisz játszma keretein belül, március 11-én pedig felkerült a “The Duel” – azaz párbaj névre hallgató videó és egy hogyan készült werkfilm is a www.kuka-timoboll.com dedikált weblapra.

Az előzetes nagyon jól sikerült, és egy kicsit félrevezető is volt. A teaser alapján a fellelkesült nézőtömeg egy élő időben felvett játszmát várt, amelyben végre kiderül, hogy ma már tartanak-e ott a robotok, hogy egy emberekre szabott, nagy pontosságot és gyorsaságot igénylő ügyességi játékban is legyőzzék a világranglistát vezető sportolókat. Nos, a válasz egyszerűen az, hogy nem. Ugyan a mai robotok már páratlan fizikai képességekkel rendelkeznek, de egy ilyen meccs szabályos lejátszásához a megfelelő hardveren felül egy nagyon komoly mesterséges intelligenciára is szükség lett volna, a gépi látás problémáiról nem is beszélve. Ehelyett tehát a KUKA videó kampányában sem a mai állapot, hanem egy olyan realisztikus vízió bemutatására törekedtek, ami a közeljövőben valósággá válhat.

Mint kiderült, Timo Boll lett a KUKA Robotics új kínai nagykövete, és a videó apropójául is a Shanghaiban létesített első KUKA gyár átadása szolgált. A most felépített 20.000 négyzetméteres gyár KR Quantec robotokat és KRC4 univerzális robotvezérlőket fog gyártani az ázsiai piacra, amivel a KUKA tovább szeretné fejleszteni az automatizálást a régióban, miközben egy modern és emberbarát környezetet biztosít saját dolgozóinak.

Forrás www.kuka-timoboll.com

Megosztás
[
    ]