Az LPX új dimenziót nyit a lézeres gravírozó, feliratozó gépek világában

lpx_1Az innovatív OR Laser gépei már jóideje kiváló minőséget nyújtanak a feliratozás, gravírozás területén. Az LPX ennél is tovább megy. Az 50W-os lézernek és a kiemelkedő precíziónak köszönhetően kétséget kizáróan minden feladatra megoldást talál a gravírozás, feliratozás területén. A minimális csíkszélesség 50μm, a maximális impulzus energia 1.5 mJ.

Ez a precíz, dinamikus rendszer 5 mozgó tengellyel van felszerelve. Minden tengely 1 m/s² gyorsulást végez, ezáltal a 30 m/perc sebességet is elérhetik. A maximális pontosságért a gránit szerkezet és a kiváló méréstechnika gondoskodik.

Fő az egyszerűség és a kontrollálhatóság

A megmunkálás előtti beállítások a kamerának köszönhetően jelentősen lerövidülnek. A nagyfelbontású kamerarendszernek köszönhetően nagyon egyszerűen és pontosan határozhatjuk meg az alkatrész pozícióját. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően a felhasználó most már valós időben határozhatja meg a feliratozást, valamint „live” megfigyelheti a megmunkálást.

A szoftvercsomag fontos eleme az automatikus alkatrész-felismerő. Ha pontatlanul tettük be a gépbe a feliratozandó munkadarabot, ezt a gép felismeri, és végül automatikusan a megfelelő helyen kezdi el a munkát.

1000 kg-mal is gond nélkül elbír

A berendezés kategóriájában különlegesen tágasnak számító belső térrel rendelkezik, 800 x 800 x 200 mm nagyságú munkadarabok is megmunkálhatóak. Ez egy felsőkategóriás pásztázó-fejnek és a lineármotoros hajtású dinamikus precíziós tengelyeknek köszönhető.  A tengelyek gyorsulása 1 m/s², az elérhető tengelysebesség 30 m/perc. A munkaasztal egy egyszerű, masszív gránitlapból áll. Ennek köszönhetően biztosítható, hogy az asztal teljesen rezgésmentes legyen, így nagy tengelysebességeknél is különleges pontosság érhető el.

A berendezés maximális rugalmassága az opcionális forgó tengellyel érhető el. Ahogy az OR Laser többi zárt munkaterű gépe is, úgy ez is megfelel minden biztonsági előírásnak, és további biztonsági intézkedések nélkül is bármilyen térben használható.

lpx_2

Hibátlan működés: saját fejlesztésű szoftver és hardver

A gép vezérléséről az OR Laser gravírozó programja gondoskodik. A szoftver nagyon sok funkcióval rendelkezik, amelyekkel minden igényt ki lehet elégíteni. Egyszerűen importálhatunk .Al, DXF, HPGL, BMP és JPG fájlokat.

Valós időben követhetjük az egész folyamatot a nagyfelbontású kamerának köszönhetően. További hasznos funkciók könnyítik a munkát, így elősegítve a gazdaságos és hatékony gyártást.

Főbb tulajdonságok:

  • Impulzus üzemű kiváló sugárminőségű lézerlpx_3
  • A tengelyek összehangolt mozgásának köszönhetően kiemelkedő pontosság
  • Egyszerű beállítások a felhasználóbarát 3D Jostick-al
  • A feliratozó szoftverrel minden féle karaktert, jelet, garfikát, logókat, adatmátrixokat és kódokat lehet ábrázolni
  • Minden acél, valamint a nem vastartalmú fémek is megmunkálhatóak (Előmegmunkálás különleges sprayvel)
  • Kiváló minőségű feliratozás: kopásálló, időjárásálló és környezetkímélő
  • Azonnali és érintésmentes megmunkálás
  • Maximális felirat nagysága 700 x 700 mm
  • Munkadarabok megmunkálás 1000 kg-ig
  • A lineáris tengelyek pozícionálási és ismétlési pontossága 10 mikron (0.01 mm)
  • A lineáris tengelyek gyorsulása 1 m/s²
  • Maximum tengelysebesség 30 m/perc

Technikai paraméterek:

Mozgástartomány X/Y/Z600/600/380 mm
Gyorsmeneti sebesség X/Y/Z30/30/30 m/perc
Gyorsulás1 m²/s
Asztal felülete800 x 800 mm
Maximális munkadarab magasság200 mm

 

Forrás www.ichungary.hu

További információ:

Az OR Laser hivatalos magyarországi forgalmazója az IC Hungary Kft.

Megosztás
[
    ]