Új Siemens PLM szoftver debütál a Fordnál

A Tecnomatix® protfólióban található új IntoSite™ egy olyan felhőalapú, webes alkalmazás, ami a Google Earth infrastruktúrájára épül. Az IntoSite tartalmazza az összeszerelő üzemek teljes 3D modelljét, így a felhasználók a virtuális térben is képesek azt bejárni, egészen a munkaállomások szintjére lebontva. Az IntoSite alkalmazást a Siemens PLM szoftver üzletága fejlesztette ki.

“A Ford gyártási rendszerében folyamatosan keressük a lehetőséget a nemzetközi szinten történő szabványosításra.” – mondta John Fleming, a Ford nemzetközi gyártásért felelős alelnöke. “A Siemens IntoSite szoftverével kipróbálhatjuk, hogy milyen lehetőségeink is lesznek a jövőben a régiókon átívelő kommunikációra.”

A szoftver segítségével minden virtuális ponthoz hozzá lehet rendelni tartalmakat, kezdve a dokumentumoktól és képektől, egészen a videókig. Ezzel egy olyan privát virtuális teret lehet létrehozni, ahol a felhasználók könnyedén elmenthetnek vagy megoszthatnak anyagokat, ezzel is segítve az üzemek közötti kommunikációt a világon.

Siemens IntoSite

Siemens IntoSite

“A Google Earth egy olyan felület, ami mindenki számára ismerős, így a felhasználók sokkal könnyebben hozzá tudnak szokni, rövidebb a betanulási időszak.” – mondta Janice Goral, a Ford járműgyártásért felelős menedzsere. “Az így összegyűjtött információval azt szeretnénk elérni, hogy a vizuális kommunikáció végre hatékonyabbá válhasson mint az email.”

Az IntoSite szoftvert először a Ford michigani összeszerelő üzeme teszteli, és számos pozitív hatást várnak tőle:

  • Hatékonyság: Az IntoSite segítségével egyetlen felületen lehet rögzíteni és elérni az egyes folyamatokra vonatkozó információkat több belső rendszer használata helyett. Továbbá lehetőség nyílik nagy mádia fájlok továbbítására is, bármilyen külső fájlküldő szolgáltatás nélkül.
  • Globalizáció: A világon található összes létesítmény virtuális bejárása segít összekötni az egyes helyszíneket.
  • Szabványosítás: A Ford gyártási rendszerének az egyik kulcsa a szabványosítás, amihez a várakozások szerint nagyban hozzá fog járulni az IntoSite fájlmegosztó funkciója. Ennek köszönhetően a gyártási problémák és következetlenségek csökkenését, és az alkalmazott folyamatok hatékonyabbá válását prognosztizálják.

“A Ford nagyon innovatív módon áll hozzá a gyártáshoz, így nem meglepő, hogy ők tesztelik elsőként ezt az új megoldást.” – mondta Zvi Feuer, a Siemens PLM szoftver üzletágának alelnöke. “A Siemens és a Ford már évek óta azon dolgozik, hogy megszüntesse a tervezés és a gyártás közötti információs szakadékot. Az IntoSite szoftver a legújabb előrelépés ezen a területen, ami jól példázza, hogy a Siemens PLM megoldásai miként is segítik a gyártókat a helyes döntések meghozásában, és a jobb végtermékek előállításában.”

forrás: plm.automation.siemens.com

További információ:

A Siemens hivatalos weblapján.

Megosztás
[
    ]