TRIBOS poligon szerszámbefogók a SCHUNK kínálatában

A SCHUNK számos szerszámbefogó technológiát kínál ügyfeleinek. Ilyenek például a mechanikus, a hidraulikus, a hőzsugor és nem utolsó sorban a poligon befogók is. A SCHUNK saját fejlesztésű TRIBOS poligon szerszámbefogóit elsősorban alumínium és általánosságban a HSC, azaz a nagysebességű megmunkálásokhoz ajánlja.

A termékcsalád által lefedett átmérőtartomány 0,3-32 mm, amit a konkrét piaci igények alapján dolgoztak ki. A legkisebb 0,3 mm-es modellt például kifejezetten a svájci óragyártók kérésére fejlesztették ki. HSC alkalmazásokhoz a szerszámbefogókat egészen a 205.000 ford/perc tartományig tesztelték. A sorozat öt különböző modellt tartalmaz, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.  A technológia további nagy előnye, hogy nem igényel karbantartást, valamint a szerszámcserék is gyorsan, kevesebb mint 20 másodperc alatt végrehajthatók.

A hazai piacon ez egy viszonylag új szegmens, ami azonban Vitányi Róbert ügyvezető elmondása alapján az idei évben nagy lendületet kapott, ugyanis egyre több fogászati implantátum- és elektróda gyártó ismeri fel a poligon szerszámbefogók előnyeit. Ezeken a területeken főként kis méretű és nagyon drága szerszámokat használnak, így ha a szerszámteszteken már néhány százalék éltartam növelést el lehet érni, akkor az is jelentős megtakarításokhoz vezet.

Akinek felkeltette az érdeklődését ez a technológia, az nézze meg az alábbi részletes bemutató videót a SCHUNK hivatalos csatornájáról, melyben az egyes modellek előnyeit és speciális alkalmazási területeit is számba veszik.

https://youtu.be/W0SX52R-MvY

További információ:

A SCHUNK honlapján

Megosztás
[
    ]