3DEXPEREINCE FORUM – CAD-Terv PLM nap 2013

A CAD-Terv Mérnöki Kft. nagy érdeklődés mellett, idén októberben is megrendezte hagyományos szakmai konferenciáját. A rendezvényen számos iparág szereplőjének cégvezetői, középvezetői és tervezőmérnökei jöttek össze, cseréltek tapasztalatot egymással, valamint szakavatott prezentációkból értesülhettek a szakma legfrissebb irányairól, újdonságairól, az elmúlt egy évben történt előrelépésekről. A rendezvény kiemelt területe az autó- és beszállítói ipar, az ipari berendezések és eszközök valamint orvosi eszköz és műszergyártás voltak.

A 3DEXPERIENCE Forum – PLM nap 2013

A rendezvényt Nadj István, a CAD-Terv Mérnöki Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg a 3DEXPERIENCE-ről, a piaci helyzetükről, s eredményeikről, a vállalat fejlődéséről és a csapatról szóló előadásával. A program fő elemét természetesen a szakmai bemutatók jelentették, amelyek érintették a teljes Dassault Systemes portfoliót. Többek között prezentálása kerültek a CATIA V5 és ENOVIA V6 együttműködésének lehetőségei, illetve a hallgató közönség megismerhette azt is, hogy miképp takaríthat meg időt és energiát a tervezési folyamat során, azzal, hogy az időigényes feladatokat scriptek segítségével automatizálja. A PLM napon a vendégek között köszönhettük a Dassault Systemes kelet–európai régiójának értékesítési vezetőjét, Laurent Ovaert-et , aki a vállalat jövőéről, az új irányvonalakról tartott előadás közben kiemelte a stratégiai együttműködés és partnerség fontosságát.

Nadj István a CAD-Terv és Laurent Ovaert a Dassault Systemes képviseletében erősítette meg az együttműködést

Nadj István a CAD-Terv és Laurent Ovaert a Dassault Systemes képviseletében erősítette meg az együttműködést

A délután hasonlóképp érdekes előadásokat tartogatott, nem szekciós programokkal, hanem minden felhasználónkat érintő témákkal, mely bemutatók résztvevői még több gyakorlati példán keresztül ismerhették meg, hogy melyek a legújabb CATIA fejlesztések és melyek a szoftver „rejtett funkciói”, amelyek a legtöbb esetben kihasználatlanul maradnak. Csakhogy néhány példát említsünk, a V62013x verzióban már elérhető az offline mód, ha nem áll rendelkezésünkre internetkapcsolat vagy utazás közben dolgoznánk; s fény derült arra is miképp rendelhetünk gyakori parancsokhoz billentyűkombinációt.
Mindezen felül helyet kapott az előadások sorában a megmunkálási folyamat is, ahol megismerkedhettünk a gyártási környezet kialakításával és a megmunkálási program készítésével. Az előadás sorozat a 3DVIA Composer előnyeinek kiemelésével fejeződött be, mely lehetővé teszi a fejlesztési, gyártási folyamatok során a felhasználók hatékony együttműködését, a kommunikációt segítendő interaktív 3D-s prezentációk készítésével.

Mi a siker kulcsa?

Cad-Terv CATIA bemutató
A sok gyakorlati bemutató mellett a rendezvény főszereplői mégis a felhasználók voltak. Az idei évben számos sikertörténetet hallhattunk vendégelőadók tolmácsolásában, akik a területen elért komoly szakmai sikereiket és eredményeiket, s ennek megvalósításához kapcsolódó tapasztalataikat osztották meg a közönséggel. Az Innotec Magyar Kft. tervezési csoportvezetője Dr. Bakonyi Zoltán mutatta be, hogy a CATIA-t miképp integrálták a tervezési folyamatukba, míg Toka Zoltán Ákos a TOKA Design képviseletében többféle modell (többek közt Forma 1-es autó és orvosi műszerek) formatervezési folyamatát mutatta be.
Horváth Gyula, a C3S Electronic Development LLC ügyvezetőjének érdekes esettanulmányában a CAD-Terv Mérnöki Kft. portfoliójának egy másik elemére – a mérnöki szolgáltatásokra – világított rá, s bemutatta, hogy a gépészek miben és hogyan tudják támogatni, az elektronikai tervezőket, mindezt a MASAT-1 kisműhold projekt keretén belül.

Szakmaiság és kikapcsolódás

Cad-Terv CATIA bemutató 2014.10.03 A bemutatókkal és előadásokkal telített napon, a vendégek egy külön bemutatóteremben ismerkedhettek meg közelebbről a szoftverekkel, ahol akár egy személyes konzultáció keretén belül feltehették kérdéseiket, illetve a CAD-Terv Kft. kollégáival megvitathatták a felmerülő napi problémákat és annak megoldásait.
A teremben külön szerepet kapott a CAD-Terv Mérnöki Kft. oktatási portfoliója.  A megfelelő erőforrások és szaktudás birtokában magas színvonalú képzéseket nyújtanak ügyfeleik számára. A rendezvény keretein belül jelentették be, hogy hazánkban egyedüliként immáron a Dassault Systemes hitelesített oktatási partnerévé váltak, ezzel is garantálva a magas színvonalú oktatásokat.
A szünetekben pedig lehetőség nyílt megismerkedni a cég csapatával, feltenni számukra további kérdéseiket, illetve egymással is megoszthatták tapasztalataikat. A rendezvény utolsó percei is meglepetésekkel szolgáltak, ugyanis a résztvevők között értékes nyereményeket sorsoltak ki, így egy szerencsés egy zalakarosi wellness hétvége keretén belül pihenheti ki a munka fáradalmait. A nyerteseknek ezúton is gratulálunk!
A résztvevők visszajelzései szerint a szakmai fórumon olyan hasznos információkat, tapasztalatokat szerezhettek, amelyeket sikeresen alkalmazhatnak a napi tervezési, gyártási folyamatok során.
Cad-Terv CATIA bemutató

További információ:

A CAD-Terv Mérnöki Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]