Bemutatkozik az újratervezett FORM 20 és FORM 30 tömbös szikraforgácsoló

Az GF AgieCharmilles új, innovatív, svájci tervezésű forgó szerszámcserélővel felszerelt FORM 20 és FORM 30 tömbös szikraforgácsoló gépei termelékenységnövelő kialakításuknak és elsőrangú ár-érték arányuknak köszönhetően a piac élvonalába tartoznak.

Elsőként a helytakarékos méret tűnik szembe, amely maximálisan kihasználja a rendelkezésre álló értékes gyárterületet, és amellyel a FORM 20 és a FORM 30 a tömbelektródás szikraforgácsoló gépek új etalonjának számítanak. Ehhez társul a beépített forgó szerszámcserélő 16 pozícióval a FORM 20, és 26 pozícióval a FORM 30 esetében a különböző teljes körű megmunkálási feladatok igényeinek kielégítéséhez. A kompakt kiszerelés ellenére a munkatér nagy, így a hatékonyan kihasznált gyárterület alacsonyabb fix költséget jelent az egyes alkatrészekre vetítve. A szerszámgép megbízható és stabil működését a szilárd felépítmény biztosítja; a gép statikus és dinamikus igénybevételekkel szembeni szilárdsága az öntöttvasból készült, rövid C-vázas kialakításnak köszönhető. A keresztasztalon és Z- tengelyen a lineáris üveg mérőlécek garantálják a pozicionálási pontosságot.

Form 20 az EMO Hannover 2013 kiállításon

Form 20 az EMO Hannover 2013 kiállításon

A könnyű kezelhetőség, a nagyteljesítményű generátor, az új GF AgieCharmilles AC FORM ember-gép interfész (HMI) , valamint az elektródakopást kiküszöbölő beépített technológia (iQ) teszi a FORM 20 és FORM 30 szikraforgácsolókat igazán rugalmassá és megbízhatóvá. A kiemelkedő teljesítménnyel kombinálva ezek a jellemzők a gépeket elsőrangú választássá teszik az általános öntőforma és szerszámmegmunkálás, valamint az olyan iparágak számára, mint az űrhajó-, a repülőgép- és az autóipar.

Az általános mérőciklusok – egyszerű Z tengely menti pozíció meghatározásától a komplex mérésekig, ahol a tapintófejet az alkatrész körül kell mozgatni a C tengely segítségével – a FORM 20 és FORM 30 vezérlőrendszerébe alapfelszerelésként be vannak építve. Ez azt jelenti, hogy a gép magától felveszi a munkadarab pozícióját és a kezelőszemélyzetnek nem kell állítani a munkadarabon, így a szikraforgácsolás kevesebb időt vesz igénybe. A munkadarabot egyszerűen csak be kell helyezni a munkaterületre, anélkül hogy pontos, kézi beállításra kellene pazarolni az időt.

Ezt a hatalmas előrelépést a FORM 20 és FORM 30 nemrég történt újratervezése tette lehetővé. Minimális képzést követően a FORM 20 és FORM 30 beépített intelligens szoftverével a kevésbé gyakorlott gépkezelők tökéletes eredményeket érhetnek el. Mivel mélyebb ismeretek nem feltétlenül szükségesek a gépek kezeléséhez, újonc gépkezelők is dolgozhatnak a FORM 20 vagy a FORM 30 szerszámgépekkel, a tapasztalt képkezelők pedig a nagyobb tudást igénylő feladatok elvégzésére koncentrálhatnak.

A FORM 20 és FORM 30 gépek szíve a GF AgieCharmilles sajátfejlesztésű, csúcstechnológiás, intelligens generátora, amely az egyik legnagyobb teljesítményű szikragenerátor tömbelektródás forgácsoláshoz a világon. A beépített minőségnövelő és költségcsökkentő vezérlőrendszer, a TECEFORM biztosítja, hogy a szikraforgácsolási folyamat minden egyes impulzusa optimális legyen, ezzel csökkentve az elektróda elhasználódását és biztosítva a legfinomabb felületminőséget.

A FROM 20 / 30 berendezések magyar nyelvű katalógusa itt érhető el!
Az új AC FORM HMI vezérlésről itt olvashat bővebben!
Rövid ismertetés az iQ technológiáról itt található!

forrás: GFAgie Charmilles

További információ

A GF AgieCharmilles szerszámgépek hazai forgalmazója a Galika Szerszámgépek Kft.

Szabó Gábor
Tel.: +23 445 730
Mobil: +36 30 824 9131
E-mail: g.szabo@galika.hu

Megosztás
[
    ]