A Mazak megduplázza Európai Alkatrész Központjának méretét

mazak_logoA Yamazaki Mazak több mint megduplázza a belgiumi Leuven-ben található Európai Alkatrész Központjának méretét egy új, csúcstechnológiás raktár és logisztikai létesítménnyel.

Az Európai Alkatrész Központ bővítése a Mazak európai terjeszkedésről szóló tízéves tervének első része, az új, Prágában, Katowicében, Düsseldorfban és Lipcsében létrehozott Technológiai Központokra történő beruházásaival egyetemben.

A vállalat az ügyfélszolgálatot a folyamatos terjeszkedés egyik kulcselemének tekinti, az Európai Alkatrész Központ bővítésének célja a vállalat vezető szerepének megszilárdítása  és továbbfejlesztése a szerviz támogató szolgáltatások tekintetében. A kibővített telephely a helyi  szervizszolgáltatásokkal együtt biztosítani fogja a vállalat Teljeskörű Támogatási stratégiájának fejlesztését, ami magában foglal szervizelést, pótalkatrészeket, alkalmazástechnikai támogatást, kulcsrakész projektek kezelését, oktatást, valamint főorsó felújítást és cserét.

Az új létesítmények a leuveni telephely két szakaszból álló kibővítésének részei. Az első fázis idén, kora augusztusban kezdődött, és várhatóan 2014-ben fog befejeződni, míg a második fázist 2022-re időzítették, a növekvő európai piac várható igényeinek megfelelően.

The ground-breaking ceremony for Mazak's new European Parts Centre in Leuven, Belgium.

A Mazak Leuven-ben található Európai Alkatrész Központjának alapkőletétele.

A bővítés a mostani 2.700 m2-es raktárterületet 5.528 m2-re fogja növelni. A megnövelt raktár teljes mértékben automatizált lesz, és új „kisáru” kezelő rendszerrel, valamint egy automata rakodódaruval is fel lesz szerelve. Előbbi a kisméretű alkatrészek 8.140 különböző tálcáról történő összeválogatására, az utóbbi pedig a 3.000 közepes vagy nagyméretű raklap mozgatására szolgál majd.

Az új 1.000 m2-es logisztikai munkaterületen helyet fog kapni egy automatizált szállítószalag és négy intelligens munkaállomás, továbbá a nagyon nagyméretű alkatrészek tárolására szolgáló alapterület is gyarapodni fog a bővítéssel.

A kibővített Európai Alkatrész Központ a fentieken túl egy fejlett alkatrész rendelési rendszerrel is fel lesz szerelve, amely kezelni fogja az európai Mazak irodáktól beérkező online rendeléseket, a kereskedők számára közvetlen betekintést fog biztosítani az aktuális raktárkészletekbe, és a vállalat weboldalán keresztül a szállítási folyamat állapotát is közzé fogja tenni. Mindemellett a leuveni létesítmény a Mazak összes raktárához hozzá fog férni, többek között a Japánban található Minokamo-i Globális Alkatrész Központ készleteihez is.

Jelenleg az Európai Alkatrész Központ az iparban egyedülállóan az alkatrészek 97%-át 24 órán belül kiszállítja az év 365 napján, amennyiben a rendelés közép-európai idő szerinti 20:00 előtt beérkezik. A raktárban átlagosan 35.000 db alkatrészt tárolnak, összesen 32,5 millió euró értékben. Egy átlagos hónapban 11.000 alkatrészt szállítanak ki Európa 30 országába. A raktárkészlet az olyan régebbi típusú Mazak gépek alkatrészeire is kiterjed, mint például az 1981-es Mazatrol vezérlőrendszer alkatrészei.

forrás: Yamazaki Mazak

További információ:

A YAMAZAKI MAZAK Magyarországi Fióktelepének honlapja

Megosztás
[
    ]