Mazak forgácsolási bemutatók az EMO-n

Mazak QTN 350-II MSY

Mazak QTN 350-II MSY

Az idei EMO Hannover kiállításra a Mazak élő forgácsolási bemutatókkal készül, ahol testközelből lehet majd megnézni, hogyan teljesítenek a legújabb fejlesztésű gépeik. Ezek közül a gépek közül most három újdonságot emelünk ki, az új Quick Turn Nexus 350-II MSY esztergaközpontot, a INTEGREX e-1250V/8 II megmunkálóközpontot és a VTC800/30SDR függőleges megmunkáló központot.

Qiuck Turn Nexu 350-II MSY

A Qiuck Turn Nexu 350-II MSY esztergaközpont Y-tengelyének és alorsójának, valamint a 12″-os tokmányrendszernek köszönhetően különösen alkalmas nagyméretű, komplex alkatrészek gyártására. A szerszámgépen a legújabb Nexus 2 vezérlés biztosítja a gyors és hatékony programozást, bonyolult munkadarabok esetén is.

Mazak INTEGREX e-1250V 8 II

Mazak INTEGREX e-1250V 8 II

INTEGREX e-1250V/8 II

Az INTEGREX e-1250V/8 II megmunkálóközpont az INTEGREX gépcsalád legújabb generációja, mely maradéktalanul megfelel a cég DONE-IN-ONE filozófiájának. Hatékonyan megmunkálhatók az egzotikus alapanyagokat igénylő repülőgép ipari és energetikai alkatrészek. Kompakt és ergonomikus gépkialakítás, valamint gyorsaság és pontosság jellemzi. A nagy termelékenységről kettős palettacserélő gondoskodik, míg a nagy merevség a masszív szerszámgép felépítésnek köszönhető. Az integrált maróorsóval a legbonyolultabb geometriák megmunkálása is könnyedén elvégezhető. A forgóasztal meghajtása integrált motorral, “Direct Drive” rendszerrel történik így nagyobb fordulat, egyúttal nagyobb nyomaték érhető el. A gépkialakításból adódóan minden különösebb erőfeszítés nélkül hozzáférhetővé vált a teljes munkatér, egyúttal a szerszámtár és a vezérlőpanel is közel kerültek egymáshoz, így a gépkezelők egy sokkal ergonomikusabb munkakörnyezetben végezhetik feladataikat. Szintén a munkavégzés megkönnyítése érdekében az e-Tower funkciók a MATRIX 2 vezérlésbe integrálva találhatók.

Mazak VTC800 30DR

Mazak INTEGREX e-1250V 8 II

VTC800/30SDR

VTC800/30SDR függőleges megmunkáló központ elsősorban szerkezeti elemek megmunkálására lett kifejlesztve, főként a repülőgépipar számára, ahol kulcsfontosságú a nagy pontosság és a nagy forgácsteljesítmény. A hűtött golyós orsókkal és főorsóval biztosított az állandó pontosság. A gépen két, szinkronizált forgóasztal található, mellyel elkerülhető a megcsavarodás. A korábbi modellekhez képest továbbfejlesztett anyagleválasztási teljesítmény jellemzi, a főorsó legnagyobb fordulatszáma 18.000 1/perc. Ritkábban van szükség a forgács eltávolítás miatti leállásra, a szerszámgép kihasználtsága emiatt tovább növelhető. Az utazó oszlopnak köszönhetően könnyű és gyors feladatot jelent az alkatrészek cseréje. Az új, ergonomikus formaterv pedig megkönnyíti a szerszámgép használatát.

 

Mazak EMO stand szám: C61, Hall 27, dátum: 2013. szeptember 16-21.
Mazak EMO térkép

További információ:

A YAMAZAKI MAZAK Magyarországi Fióktelepének honlapján.

Megosztás
[
    ]