Heller bemutatók az idei EMO Hannover kiállításon

A maximális forgácsleválasztásra, a legnagyobb megbízhatóságra és a minimális alkatrészenkénti költségre helyezi a hangsúlyt a HELLER az idei EMO Hannover kiállításon. Minden eddiginél több szerszámgép fogja a gyakorlatban is bemutatni, hogy mit is jelent a HELLER számára a termelékenység.

H 4500: letisztult, sokoldalú szerszámgép a HSK-A 100 kategóriában

Az idei EMO kiállításon kerül bemutatásra a HELLER első olyan szerszámgépe, a H 4500 négytengelyes megmunkáló központ, amelyet kifejezetten nagyméretű munkadarabokhoz terveztek. Az új belépőszintű HSK-A 100-as gép megfizethető és nem nagy helyigényű, megbízható, termelékeny – még a teljesítményhatáron is -, és lenyűgözően precíz. Mindezt részben a már bizonyított koncepciónak: a felépítésénél fogva szilárd gépágynak, a kettős meghajtású Z tengelynek, a merev, rövid orsóhajtóműnek, valamint a vízhűtéses orsószárnak köszönheti.

FP 4000: öttengelyes, forgófejes megmunkáló központ

A legújabb generációs FP 4000, a HELLER nagytermelékenységű öttengelyes szerszámgépe, kettős Z tengely meghajtással. A gép képes szimultán öttengelyes marásra és tökéletesen megfelel minden elvárásnak méret- és kontúrpontosság tekintetében, remek hatásfok mellett. Ez a szerszámgép ideális választás például szoborfelületek megmunkálására. A HELLER bizonyított H sorozatán alapuló, forgófejjel és palettacserélő rendszerrel felszerelt szerszámgépénél a kompromisszumok nélküli produktivitáson van a hangsúly.

CP 8000: marás és esztergálás két tonnáig

A gyártott alkatrészek egyre kisebb tételszámának és egyre nagyobb változatosságának igénye, valamint a versenytársak növekvő nyomása vezetett ennek a szerszámgépnek a megszületéséhez. Egy korszerű öttengelyes megmunkáló központnak képesnek kell lennie marásra és esztergálásra is. A HELLER CP 8000 öttengelyes szerszámgépe több mint megfelel ezeknek a követelményeknek, ezeken felül pedig rendkívül termelékeny megmunkálást kínál hatékony forgácsolási paraméterek mellett.

Heller újdonságok az idei EMO hannover kiállításon

Heller újdonságok az idei EMO hannover kiállításon

H 2000: a magas termelékenység és az intelligens automatizálás találkozása

A szerszámgépek minél kevesebb megszakítással történő működtetése érzékeny, és egyre gyakrabban előtérbe kerülő téma. A 2013-as EMO kiállításon a HELLER felfedi, hogy az automatizálás miként képes tovább növelni a termelékenységet, ennél fogva pedig a termelés gazdaságosságát. A H 2000 négytengelyes szerszámgép a palettacserélőjén keresztül a rugalmas FPC 750 palettakezelő rendszerhez csatlakozik, ami a létező legkisebb rugalmas gyártórendszer a Fastems-től.

RFK 10: kisteljesítményű főtengelyek hatékony megmunkálása

A HELLER RFK sorozatának főtengelyek gyártására specializált tagja az RFK 10, amely az idei hannoveri EMO kiállításon fog debütálni. Az RFK 15 és RFK 30 látványos sikerét követően mostantól a kisteljesítményű autóipari alkalmazásokhoz szánt három és négyhengeres főtengelyek (max 500 mm-ig) külső megmunkálása is sokkal hatékonyabban megvalósítható ennek a szerszámgépnek köszönhetően.

HELLER szerviz: közelebb az ügyfelekhez

A karbantartás mindig fontos kérdés. Új szerszámgépbe történő beruházás esetén általában a jól képzett, gyors, az elkövetkező évek során bármikor, a világ bármely pontján rendelkezésre álló szervizhálózat nagyobb hangsúlyt kap a gép gyors, egyszerű beállíthatóságnál. A HELLER gépei és rendszerei következetesen rendszerezett, egységesített színvonalú karbantartását a TPS (Total Productive Services) keretein belül biztosítja. A rendszer szerződéses formában rögzíti a hosszú távú hozzáférést a szolgáltatáshoz és a gyors kiszállást az ügyfelei számára. A szerződés szerint bejelentés esetén az első válasz négy órán belül megérkezik, a technikus a szükséges pótalkatrészekkel pedig másnap ér a géphez. A HELLER-nek csak Németországban hat szervizközpontja üzemel, világszerte pedig további húsz. Több mint 400 alkalmazott biztosítja a gépeik működését napi huszonnégy órában, a hét minden napján, legyenek azok a világ bármely pontján.

forrás: heller.biz

Megosztás
[
    ]