FANUC LR Mate 200iD

Az LR Mate 200iD a FANUC új, emberi kar nagyságú robot fejlesztése, mely a korábbi 200iC robot továbbfejlesztett változata. A robotot a Mach-Tech / Industriautomation 2013 kiállításon Mezei Tamás mutatta be.

A robotkarban kétutas mágnesszelepek találhatók, melyekkel a robotkarra szerelt megfogókat tudják vezérelni, a vég efektoron történő érzékeléshez és vezérléshez további 6 digitális I/O csatorna kivezetés található.

A karcsú robotkar lecsökkenti a robot és a környezetében található perifériák ütközésének esélyét szűk helyeken is. A kategóriájának legkisebb tömegű mechanikus egységével könnyen integrálható gépi környezetbe vagy éppen függőlegesen, keretről lógatva. A nagy merevségű kar és a fejlett szervo technológia egyenletes mozgást biztosít még nagy sebesség mellett is, vibrációmentesen. A csuklók terhelhetősége jelentősen megnőtt, hatékonyan lehet több munkadarabot is egyszerre mozgatni.

Szenzorok, mágnesszelepek, a légellátás, az I/O csatornák, valamint robot egységek vezérlőinek kábelezése robotkarba integrált, mely egyszerű és biztonságos kezelést nyújt. A mechanika további, IP69-es por és vízálló védelmével, valamint a szintén opcionálisan elérhető, a robot alján található kábelkivezetéssel még tovább bővíthető a lehetséges alkalmazási területek köre. A nagy teljesítményű R-30iB Mate vezérlővel megbízhatóan programozható és integrálható akár nagy méretű és bonyolult gyártási, logisztikai környezetbe is.

FANUC LR Mate 200iD

FANUC LR Mate 200iD

Opcionálisan számos intelligens funkcióval szerelhető fel a robot, mint a “robot link”, mely párhuzamosan működő robotok mozgását szinkronizálja, a “soft float” rendszerrel a robot megfogója képes követni a munkadarabokat és “collision detection”, mellyel minimalizálható a robot és a perifériák ütközésének esélye. Olyan fejlett intelligens funkciók is elérhetők opcióként, mint az iRVision (integrált látórendszer) és az erőmérő szenzoros munkadarab illesztő.

A gépet kompakt mérete miatt elsősorban gépkiszolgálási feladatokhoz ajánlják. A robot 200iD/4 jelzésű kisebb változata is hamarosan elérhető lesz.

További információ

FANUC FA Hungary Kft. valamint a FANUC Robotics Magyarország Kft. honlapján: www.fanuc.eu

Megosztás
[
    ]