Rotary Brush – Egyenletes él-lekerekítés keringő csiszoló hengerekkel

Feladat: stancolt, alakításos, lézervágott vagy akár abrazívos vízsugárral vágott termékek sorjázása és a vágási élek egyenletes lekerekítése. Érzékeny felületű (pl. foliázott, horganyzott) termékek vágási éleinek egyenletes lekerekítése úgy, hogy a felületet csak minimális hatás érheti, a felület védelmi funkciója nem sérülhet.

Rotary_Brush_alkalmazasok

Megoldás: a TIMESAVERS Grindingmaster Rotary Brush gépe

A Rotary Brush gép működési elve a nyolc darab speciális lamellás henger több tengelyen, több irányba történő forgatásával valósul meg. Kivételesen nagy abrazív felületének és csiszolási úthosszának köszönhetően nagy hatékonysággal, de a felületet kímélve tudja a vágási éleket lekerekíteni. A különböző gépkialakításoknak köszönhetően egy munkamenetben is pillanatok alatt elvégezhetjük a termék sorjázását, él-lekerekítését a szálcsoszolással vagy finisheléssel együtt.

A holland TIMESAVERS Grindingmaster gépei közül kiemelkedő sikereket ért el ez a gép, amelyet az idei Mach-TECH gépipari szakkiállításon megtekinthetnek az érdeklődők az EPL-TECH Kft. standján (A pavilon 202/A stand).

Szálcsiszoló, lamellás hengerek, finish csiszoló - megoldás egy lépésben!

Szálcsiszoló, lamellás hengerek, finish csiszoló – megoldás egy lépésben!

Bár a kivágás-technológiai gyártók egyre tökéletesítik a gépeiket a sorjamentes vágás érdekében, kis, helyi sorják és éles vágási élek mindig keletkeznek. Ez veszélyt jelenthet a termékek használóinak, sérülékenyebbé teheti a festést az éleken, vagy akár biztonsági előírásokba is ütközhet.

A Grindingmaster Rotary Brush gép nagy tapadású vákuumos szállítószalagjának köszönhetően különlegesen kis termékek abrazív megmunkálását is lehetővé teszi. Lamellás hengereivel akár egy 10 forintos érme méretű terméket is megcsiszolhatunk. Széles csiszolószalagos állomásaival pedig 100 mm a legkisebb csiszolható termékhossz. A gép szállítószalagja 1350 mm széles, az asztal nyitási magassága pedig 100 mm, tehát nagyméretű, és akár magas alakításokat tartalmazó termékeket is kényelmesen és gyorsan dolgozhatunk fel vele. A nyolc lamelláshenger bolygóműve a központi tengelyen történő fogratás mellett minden hengert a saját tengelyén is forgatja, hengerenként váltakozó forgatási iránnyal.

A lamellás hengerek kialakításának köszönhetően a termék felületéből minimális anyagmennyiséget szed le, így érzékeny felületű termékeknél is kiválóan alkalmazható. A foliázott termékeknél a munkaállomás csak a vágási éleket kerekíti le a fólia a terméken marad. Horganyzott és egyéb bevonatos anyagoknál a kívánt éllekerekítés után is csak minimális anyagfogyás mérhető, így a bevonat védelmi funkciója nem sérül. Sorjás kivágás esetén az első csiszolószalagos állomás végzi el a durva sorjázást, ezután a Rotary Brush állomás a legkisebb kivágások éleit is egyenletesen lekerekíti.

Rotary_Brush_belter

A Grindingmaster Rotary Brush gép három különböző kialakításban készül, így pontosan illeszthető a kívánt feladathoz.

A gép megtekinthető a Mach-Tech szakvásáron 2013 május 28-31. között az EPL-TECH Kft. standján (“A” pavilon 202/A stand).

További információ:

Az EPL-TECH Kft. a TIMESAVERS kizárólagos kereskedelmi és műszaki képviseletét látja el Magyarországon tizenhat éve.

Kapcsolat:
Illyés Péter (EPL-TECH – Sales & Marketing)
Tel.: +36 20 342-7969
E-mail: illyes.peter@epl.hu

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

[
    ]