A Sandvik Coromant bővíti fogaskerék-maró termékcsaládját

Sandvik CoroMill 176_2

A Sandvik Coromant CoroMill 176 elnevezésű, cserélhető lapkás, homlokfogaskerekek és ferde fogazású fogaskerekek marására szolgáló lefejtő marója 50%-kal csökkenti a forgácsolási időt.

A homlokfogaskerekek és ferde fogazású fogaskerekek marására szolgáló CoroMill® 176 teljes profilú lefejtő marók családját a Sandvik Coromant kibővítette a nagyobb,  9 modulos alkalmazásokhoz is.

Az első ízben 18 hónappal ezelőtt bemutatott CoroMill® 176 váltólapkás lefejtő maró lenyűgöző – akár 50%-os – mértékben képes csökkenteni a forgácsolási időt, ami nagyrészt a hagyományos gyorsacél (HSS) maróknál akár négyszer nagyobb forgácsolási sebességnek, valamint a hatékony lapkák széles választékának köszönhető. A forgácsolószerszám teljes hatásfokú kialakítást kínál, szemben az érintőirányban rögzített lapkákkal szerelt több szegmenses lefejtő marók fél hatásfokú kialakításával. Ezen kívül a szerszámélettartam is akár a hatszorosára növekszik, ami egyenesen arányosan csökkenti a gép állásidejét is. Másik előny a gyorsacél szerszámokkal szemben, hogy itt nem szükséges több szerszámot megvásárolni, amelyeknél szigorúan figyelni kellene az újraélezési és újrabevonatolási tényezőket is.

A CoroMill 176 családot eredetileg a 4-6 modulos megmunkáláshoz tervezték, azonban hamarosan kibővült előbb a 4-8 modulosra, most pedig már a 9 modulos is elérhető (modul alatt az osztókör átmérőjének és a fogak számának a hányadosát értjük). A nagyolásra, elő-simításra, és simításra is alkalmas szerszám ideális megoldást kínál a fogmarógépekhez és az univerzális gépekhez/öttengelyes megmunkálóközpontokhoz egyaránt.

Sandvik CoroMill 176_1

A lefejtő marókhoz a DIN3972-2 szabvány szerinti fogaskerék profilok előállítására alkalmas, szabványos keményfém lapkák is rendelhetők, ugyanakkor testreszabott (Tailor Made) lehetőségek is elérhetők a speciálisabb profilokhoz . A GC1030 minőségű, többrétegű bevonatú lapka ideális megoldás a magas kopásállóságot és élszívósságot igénylő ISO P (acél) fogaskerék-marási műveletekhez.

A lefejtő maró hivatalosan a DIN3968 szabvány szerinti B osztályba tartozik, az általa készített fogaskerekek minősége azonban rendkívül közel áll az A osztályú lefejtő maróktól elvárt minőséghez. A lapkacsere gyors és egyszerű, amiben a pozíciós ismételhetőséget elősegítő ékes szorítású technológia, illetve a magas precíziós hatásfokot és stabilitást szolgáló iLock csatolófelület is fontos szerepet játszik.

forrás: sandvik.coromant.com

További információ:

A Sandvik Coromant honlapja.

Megosztás
[
    ]