Gemini többfunkciós kompozit feldolgozó rendszer

A MAG IAS újonnan kifejlesztett Gemini kompozit feldolgozó rendszere elsősorban a repülőgépipar gazdaságossági és rugalmassági igényeit hivatott kielégíteni. Ez az első olyan rendszer, amely perceken belül képes az automatizált szálszóró üzemmódból automatizált prepreg feldolgozásra váltani, így többfunkciós képessége milliókat takaríthat meg az eszközök és a munkaerő költségeinek csökkentésén keresztül. További előny, hogy a Gemini mozgó keretes kialakításának köszönhetően az alkatrészek maximális hossza korlátlan és akár több megmunkáló zóna is kialakítható.

A Gemini rendszert a MAG piacvezető Viper® automatizált szálszóró fejével és a Charger® vagy választhatóan a MAG Forest Liné Atlas nevű automatizált prepreg feldolgozó fejével szerelik. Az előrevágott tekercsadagoló rendszert is használó Atlas fej felszerelhetősége további termelékenység növelési lehetőséget jelent a Gemini rendszer felhasználóinak. A fejegységek cseréje és karbantartása az erre a célra kialakított állomásokon történik, a megmunkáló zónán kívül. A rendszer hatékonyságának legjobb példája, hogy egy fejcsere mindössze két percet vesz igénybe. A mozgó keret moduláris felépítésű, amely több szélességben is elérhető, valamint a padlóra szerelt vagy padló alatt vezetett sín konfigurációjú X tengely hossza is szabadon megválasztható. Egy sínpáron lehetőség van több keret egyszerre történő felhasználására is.

Gemini kompozit feldolgozó rendszer

Gemini kompozit feldolgozó rendszer

A szálszóró fej 3.2, 6.4 és 12.7 mm széles kötegek feldolgozására képes, melyekből maximum 203.3 mm széles sávokat tud kialakítani. A folyamatok során az adagolási sebesség, a megfogás és a vágás is egyenként szabályozható a maximum 16 különálló köteg esetén, így a sávszélesség akár menet közben is változtatható. Ez a képesség biztosítja a szálak precíz elhelyezését változó kontúrok és nyílások esetén is. Ez a technológia ideális lehet géptörzs szekciók, panelek és fúvóka kúpok előállításához polgári, katonai vagy űrben történő alkalmazásokhoz is.

Az automatizált prepreg feldolgozásra szolgáló MAG Charger típusú fej karbon/epoxi szalaggal dolgozik, melyet 100 m/perc sebességgel visz fel a felületre úgy, hogy közben összetett geometriák esetén is képes tartani a repülőgépipar szigorú pontossági követelményeit. A rendszer a 75, 150 vagy 300 mm-es szalag bármilyen irányultságú és rétegszámú felvitelére képes, ami biztosítja az alkatrészek egyenletes minőségét, vastagságát és szilárdságát. A rendszer tartozéka továbbá egy infrasugaras fűtőegység, amely nagyobb pontossággal és gyorsabb reakcióidővel működik, mint a légfűtéses változatok.

A MAG IAS üvegszál-megmunkálási megoldásairól már korábban is beszámoltunk ITT.

forrás: mag-ias.com

Megosztás
[
    ]