FANUC 31i-B az INDUSTRIAUTOMATION 2012 kiállításon

A FANUC standján sok érdekességgel találkozhattak az INDUSTRIAUTOMATION 2012 kiállításra kilátogatók, köztük a mi stábunk is. A CNCMedia csapatával lefilmeztük a FANUC 31i-B vezérlésüket is, melyet Jan Loos, a FANUC értékesítő- és alkalmazásmérnöke mutatott be.

Elmondta, hogy más vezérlésekkel ellentétben a FANUC 31i-B marási és esztergálási feladatok programozására is képes. HSC megmunkálás elvégzésére is alkalmas, a 31i-B5 öttengelyes szimultán marást is képes vezérelni. 8″, 10″ vagy 15″ kijelzővel kapható, az Open CNC 19″ kijelzővel is, mely Windows alapú rendszer és más, harmadik személytől származó vagy saját fejlesztésű vezérléssel is használható. USB, CompactFlash és Ethernet csatlakozás is megtalálható rajta. Jan Loos kiemelte, hogy ezt a vezérlést elsősorban komplex, bonyolult alkalmazásokra fejlesztették ki, olyan szerszámgépépítőknek, akik elegendő szaktudás és tapasztalat birtokában ki tudják használni a vezérlésben rejlő lehetőségeket.

Maximálisan 26, ezek közül 20 szervo tengely, illetve 6 orsó vezérelhető. A Look-ahead funkció 1000 blokkal előre képes a programot beolvasni. Összesen 2000 szerszám és 300 munkadarab ofszet tárolható.

További információ

FANUC hivatalos honlapja
FANUC FA Hungary Kft. honlapja

Megosztás
[
    ]