Az Enterprise Group PLM Üzletágának sikere a Ruget Magyarország Kft-nél

A Ruget-Magyarország Kft. 5000 négyzetméteres telephellyel rendelkezik

A Ruget-Magyarország Kft. 5000 négyzetméteres telephellyel rendelkezik

A közelmúltban az Enterprise Group PLM Üzletágának két sikertörténetét örökítettük meg. Ebben a cikkünkben a nagykanizsai Ruget-Magyarország Kft-t, hamarosan érkező cikkünkben pedig az ország másik végén levő debreceni FarmGÉP Kft-t mutatjuk be.

Nagykanizsán található a Ruget-Groupe magyarországi gyára, melyet a hazai leányvállalat, a Ruget-Magyarország Kft. koordinál és üzemeltet 2003 óta. Csapatunk a helyszínen készített interjút Pete Balázs értékesítési vezetővel és Matola Richárd CNC-programozóval. Melkovics Péter, az Enterprise Group PLM Üzletágának Solid Edge értékesítő mérnöke is nyilatkozott kameránk előtt, a vele készített interjút egy későbbi cikkünkben mutatjuk majd be.

A Ruget-Csoport magyarországi gyárának fő profilja a lemezalakítás. Több stancológéppel, egy lézervágó berendezéssel, számos élhajlító géppel, porfestő műhellyel és egyéb lemezalakítási munkálatokat segítő berendezésekkel rendelkeznek. Elsősorban elektromos kapcsolószekrényeket, illetve szerverszekrényeket készítenek, de igyekszenek belépni az autóipari gyártás területére is. A termelést 5000 négyzetméteren valósítják meg 150-185 dolgozóval 2-3 műszakos munkarenddel.

Élhajlítás a Ruget-Magyarország Kft-nélA Ruget-Magyarország Kft. a Vero Software cég Radan nevű lemezalakító programját használja a gyártás-előkészítéshez illetve a lézer- és stancoló gépek programozására már 2006 óta. Erről a szoftverről már többször is írtunk korábban, számos alkalmazást egyszerűsít le könnyen kezelhető és jól átlátható kezelőfelületével. A szoftver 2009 óta magyar nyelvű kezelőfelülettel és terméktámogatással is elérhető, ami nagy segítséget és könnyű problémamegoldást jelent a hazai szakemberek számára. A szoftver nem csupán a mérnöki területek segítésére képes a könnyen és gyorsan optimalizálható lemezkiosztásokkal és mixelésekkel, hanem az árajánlatok elkészítésben is segíti a cég munkatársait.

Mivel a cég jelentős mértékű bérgyártással is foglalkozik, a mérnökök sokszor kapnak 3D-s modelleket. A Solid Edge ST5 szoftverrel ezeket az alkatrészeket könnyen be tudják importálni; adott esetben a modell módosítására, a méretek megváltoztatására is képesek. Emellett a Solid Edge ST5 hasznos megoldásnak bizonyul a gyártási utasítások, a terítékek valamint az árajánlatok elkészítésében is.

Az Enterprise Group PLM Üzletága folyamatos magyar nyelvű terméktámogatással támogatja és biztosítja azt, hogy ügyfelei – így a Ruget-Magyarország Kft. is – zavartalanul dolgozhasson. A magasan kvalifikált szoftverek segítik a mérnököket, hogy magára a munkafolyamatra, és ne a tervezési eljárások megvalósítására fordíthassák figyelmüket.

További információ:

Az Enterprise Group honlapja
A Ruget-Magyarország Kft. honlapja

Megosztás
[
    ]